Ilustrační foto
Most

Mostecko - Jistá osoba by měla být předvolána k podání vysvětlení. A ne snad? Všem vštípila do hlavy, že každý rok 11. listopadu bude krásně bílo, což je úplná ptákovina, navíc na dnešní poměry dost… odvážná.

„Ty, umělá inteligence, co si myslíš o pranostice o svatém Martinovi, že přijíždí na bílém koni?“

„Svatý Martin je oblíbeným svátkem v České republice a mnoho lidí se těší na jeho příchod. Pranostika říká, že svatý Martin přijíždí na bílém koni. Tento příběh však nemá s osobou svatého Martina mnoho společného. Svatý Martin byl římský voják…“

„Pěkný, ale jakej je tvůj osobní názor? Nekopíruj z netu, mysli trochu.“

„Můj účel je poskytovat užitečné, pozitivní, zdvořilé, empatické, zajímavé, zábavné a angažující odpovědi. Můj úkol je odpovídat na otázky na základě faktů a objektivních informací…“

„Co je podle tebe objektivní informace?“

„Můj účel je poskytovat užitečné, pozitivní, zdvořilé…“

No, vážení, a takhle vypadá umělá inteligence made in India. Zlaté devadesátky, kdy byla Okna z Redmondu čistě americká a kdy vytvoření primitivní tabulky v Excelu stačilo k ovládnutí Wall Street (narážka na letitou reklamu na Excel).

Poněkud jsme odběhli, takže zpět k tématu.

Ne, ani letos se 11. listopadu nedočkáme sněhových vloček, natožpak souvislé sněhové pokrývky. Za sněhem nebudeme moct vyrazit ani na střechu našeho kraje, tj. ke Klínovci (Klínovec jako takový už leží v sousedním kraji). Nicméně na Sněžce a obecně na hřebenech Krkonoš už nějaký ten snížek je (ve středu ráno až deset centimetrů, konkrétně na polské straně Sněžky).

Co teda předvede letošní svatý Martin (a nejen on)?

9. listopadu: V odpoledních hodinách dorazí okluzní fronta, spojená s tlakovou níží, kterou Němci pojmenovali Helmoe. Pravděpodobně nepřinese žádné srážky. Do příchodu okluzní fronty lze na obloze očekávat větší množství vysoké oblačnosti. Nejvyšší odpolední teploty okolo 8 až 12 °C.

10. listopadu: A je to tady. Centrál rozsvítí svůj vánoční strom. Tak hurá pro dárky… Co by na to asi řekli otcové Vánoc? Páteční počasí bude zajímavější než to čtvrteční. V nížinách relativně pořádně sprchne a na horách zasněží. Jenomže ne u nás, nýbrž na Moravě a ve Slezsku. My na 99 % uvidíme houbeles, tzn. ho… Po západu slunce se na cca sedm hodin vyjasní, čili máte-li teleskop, klidně ho nažhavte. Nejvyšší odpolední teploty okolo 6 až 10 °C. Nejnižší ranní teploty kolem 7 až 3 °C.

11. listopadu: Během noci mnohde vznikne mlha a nízká oblačnost a i kdyby ne, po obědě stejně přijdou mraky z Německa. Srážkové úhrny zřejmě nulové. Nejvyšší odpolední teploty okolo 4 až 8 °C. Nejnižší ranní teploty kolem 4 až 0 °C.

12. listopadu: Žádná hitparáda. Nejvyšší odpolední teploty okolo 4 až 8 °C.

13. listopadu: Žádná hitparáda. Nejvyšší odpolední teploty okolo 4 až 8 °C.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru