Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Mostecká vyšetřovatelka zabývající se hospodářskou kriminalitou zahájila trestní stíhání 28letého muže z Broumova ze spáchání přečinu podvodu. Ten rozjel nelegální obchod v internetovém prostředí, a to na sociálních sítích, ale i na různých prodejních portálech.

Obviněný ve virtuálním světě používal různá a smyšlená jména a od loňského října nabízel k prodeji položky, o kterých se domníval, že půjdou na dračku. „Nabízeným zbožím byly vstupenky na různé kulturní, sportovní nebo hudební akce," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger. Lístky mohou leckdy stát i několik tisíc korun. 

Příběh se pokaždé opakoval. Zájemce stíhaného oslovil a po domluvě mu zaslal požadovanou částku na bankovní účet. Lístek na akci natěšený kupující nikdy neviděl. „Poškozených je z celé České republiky, včetně Mostečanů, celkem 95. K přijetí platby používal muž z Broumova několik bankovních účtů, na kterých mu přistálo 169 tisíc korun," dodal mluvčí.

Podvodník se zřejmě nehodlá živit poctivou prací. Okresními soudy v Pardubicích a v Karviné byl již za podvod odsouzen a v současné době pobývá ve výkonu trestu odnětí svobody. Opět se tak podívá soudci do očí a v případě uznání viny může z jednání odejít s dalším až pětiletým trestem.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru