Foto: Město Most
Most

Most – Most se již po páté zapojil do celostátní výzvy 10 000 kroků a opět dokázal, že Mostečané mají sportovního a soutěžního ducha. Pogratulovat k výkonům a poděkovat za aktivní přístup k životu jim přišel primátor Mostu Marek Hrvol. Z mosteckých škol pak úctyhodného výsledku dosáhla 18. ZŠ, jejich účastníci zdolali dohromady 8 899 kilometrů, což je vystřelilo k bramborové medaili mezi všemi školami v ČR.

Mostečanům se znovu podařilo zdolat tolik kilometrů, jako kdyby dvakrát obešli celou Zeměkouli, ale mezi účastníky se našli i takoví, kteří zabodovali v rámci celé republiky. Nad rámec soutěže v celém Česku mostecký magistrát oceňuje nejlepší účastníky z Mostu nebo nejbližšího okolí, tedy ty účastníky, kteří se do zápolení přihlásili právě pod hlavičkou města Mostu. Ve velké zasedací místnosti se proto sešli ti nejlepší z kategorií: muž, žena, senior, dítě, tým a škola. 

A kdo byli ti nejzdatnější? Mezi muži s výkonem 1 905,99 kilometrů se opakovaně na prvním místě umístil Milan Štecher, který je nejen nejlepší ze zapojených Mostečanů, ale obsadil druhou příčku ze všech jednotlivců v rámci celé republiky, a že jich nebylo málo – bezmála sedmnáct tisíc lidí! Ani ženy se nedaly zahanbit. Prvenství mezi nimi získala Světlana Pauluska, která má jen za říjen v nohách 1 076 kilometrů. Mezi nejmladšími bodoval Martin Feďko, ten má na kontě 480 kilometrů. A naopak mezi těmi staršími byla nejzdatnější chodkyní Miloslava Jarošová, která se rozhodně nemusí stydět za svých 228,55 kilometrů, klobouk dolů. Tým Garmin Most byl nejen nejlepší v Mostě, ale se svými 9 459 kilometry si vychodil třetí místo ze všech více než jednoho tisíce týmů v republice. 

Z mosteckých škol pak úctyhodného výsledku dosáhla 18. základní škola, jejích účastníci zdolali dohromady 8 899 kilometrů, což je vystřelilo k bramborové medaili mezi všemi školami v ČR. Mezi magistrátními týmy pak byl opět opakovaně nejlepší tým pracovnic z matriky. Suma sumárum se pod hlavičkou města Mostu do říjnové výzvy zapojilo 418 jednotlivců včetně 38 týmů. 

Během malého slavnostního setkání na magistrátu, které se uskutečnilo ve středu 22. listopadu, obdrželi úspěšní účastníci výzvy medaili, diplom a dárkový balíček. Nejlepší žena a nejlepší muž potom navíc poukaz na sportovní zboží dle vlastního výběru v hodnotě sedmi tisíc korun, nejlepší z dětí elektrokoloběžku a nejlepší seniorka dárkový koš. 18. základní škola, z níž se zapojilo 56 žáků, si z magistrátu odnesla kromě diplomu a poháru také šek na krásných 20 tisíc korun.

Jak prozradil Vojtěch Brzoň, vedoucí odboru správních činností, který má organizaci výzvy za Most na svých bedrech, bude v příštím roce na jaře probíhat vyhodnocení výzvy za celou Českou republiku právě v Mostě. Uděláme vše pro to, abychom ukázali Česku, že Mostečané rádi sportují a mají rádi výzvy. Zapojíte se i vy a pomůžete Mostu vytvořit rekord? 

Celorepubliková výzva 10 000 kroků vznikla v covidové době, kdy měla za cíl dostat lidi z domovů a rozhýbat je a nabídnout jim smysluplnou a zdraví podporující aktivitu v období, kdy byly jiné činnosti značně omezeny. Název výzvy je odvozen od magické hranice deseti tisíc kroků, což je zhruba 7,5 kilometru, které by měl člověk denně ujít, aby byl jeho organismus odolnější. Není však třeba za každou cenu dosahovat této hranice, podstatné je chodit a hýbat se pravidelně. Od té doby se výzva opakuje dvakrát ročně – na jaře a na podzim. Nositelem projektu je spolek Partnerství pro městskou mobilitu, jehož členem je i město Most.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru