Ilustrační snímek: CC0
Most

Ústecký kraj - V lednu 2024 vzrostl celkový počet uchazečů o zaměstnání v Ústeckém kraji na 33 587, počet hlášených volných pracovních míst se snížil na 11 213 a podíl nezaměstnaných osob vzrostl na 6 %. 

„Náš Ústecký kraj je po republice znám jako centrum těžkého průmyslu, těžby nerostů a šedivé reality života. Ale život s našem kraji je podstatně barevnější, už dávno nejsme jen pomyslná těžební jáma, rozvíjí se cestovní ruch i sektor služeb. Posun našeho strukturálně znevýhodněného kraje bude ale trvat delší dobu, což dokládají i naše aktuální statistiky vývoje trhu práce. Opětovně narostl počet nezaměstnaných, poklesly počty nabídek volných míst, takže na jedno volné místo aktuálně připadají v průměru 3 uchazeči o práci. O to více se musíme jako Úřad práce snažit a maximálně efektivně pomáhat lidem nalézat dobrou práci, ať již formou samotného zprostředkování, kariérového poradenství, rekvalifikacemi atd. Těší mě tedy, že třeba v lednu se nám povedlo skoro zdvojnásobit počet lidí, kteří si našli práci díky Úřadu práce,“ shrnuje Martina Bečvářová, ředitelka Krajské pobočky Úřadu práce v Ústí nad Labem. 

Meziměsíční nárůst počtu uchazečů byl zaznamenán ve všech okresech Ústeckého kraje, přičemž největší nárůst byl v okrese Děčín (9,1 %) a nejnižší v okrese Ústí n. L. (2,5 %).

V Ústeckém kraji bylo k 31. 1. 2024 evidováno celkem 11 213 volných pracovních míst. Jejich počet byl meziměsíčně o 140 nižší a o 627 nižší než ve stejném měsíci minulého roku. Na jedno volné pracovní místo připadalo v průměru 3 uchazeči o zaměstnání, z toho nejvíce v okresu Děčín (5,3 UoZ) a nejméně v okresu Chomutov (1,9 UoZ).

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru