Krásná Lípa – Nad Krásnou Lípou se nesl v noci černý hustý kouř. Hasiči jeho zdroj nakonec našli ve Stradalově ulici, kde požár pohltil celý dům.

Operační středisko povolalo profesionální hasiče z Varnsdorfu a dobrovolné kolegy z Krásné Lípy, Rumburku a Horního Podluží. Vyjely cisterny i výšková technika. Posléze dorazily jednotky ještě z Dolního Podluží a Chřibské.

„Hořelo první patro a střecha. Z domu bylo evakuováno 5 lidí. Tři z nich odvezla Zdravotnická záchranná služba. Požár jsme zlikvidovali v 7:20 hod." informuje HZS Ústeckého kraje na sociálních sítích.

Jako první na místo dorazili policisté, chvíli po nich pak zdravotníci – na místě se nacházely zraněné osoby. Bylo zjištěno, že plameny zachvátily obydlený dům. „Zdravotníci se středně vážnými zraněními do nemocnice v Rumburku převezli jednu dospělou a dvě nezletilé osoby," doplnil informaci mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

Dopoledne proběhne ohledání místa požáru a zjišťování příčiny jeho vzniku.

3x foto: HZS Ústeckého kraje

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru