Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Auto není trezor, na to se upozorňuje všude. Přesto lidé nechávají ve svých vozech pořád dost drahých věcí, což je lákadlem pro některá individua. Mostecká vyšetřovatelka zahájila stíhání tří mužů ze spáchání trestného činu krádež vloupáním. Jeden z nich má obvinění rozšířené o přečin neoprávněné užívání cizí věci.

V druhé půlce února monitorovali strážníci městským kamerovým systémem protiprávní jednání dvou osob v ulici M. G. Dobnera. K místu se okamžitě začaly sjíždět uniformované hlídky. Policisté ve spolupráci se strážníky zadrželi 18letého a 34letého muže, kteří následně nocovali v cele. Těm vyšetřovatelka klade za vinu, že násilím vnikli do zaparkovaného vozidla Audi, ze kterého odcizili tašku s oblečením, aku šroubovák a další nářadí. „Včetně poškození napáchali desetitisícovou škodu na majetku," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Kuriózní a další skutek má mít na svědomí starší z dvojice. Ten na svátek zamilovaných v ulici Kpt. Jaroše pomáhal svému známému s vozidlem, které nešlo nastartovat. Poškozený se snažil roztlačit vůz, kdy za volantem seděl obviněný kamarád. Ten měl s autem odjet poté, co se ho podařilo roztlačením nastartovat. Další den policisté vozidlo vypátrali. Bylo odstavené na parkovišti u supermarketu.

Stíhanému ve věku 34 let kladou policisté za vinu i vloupačku z konce října minulého roku. „Tehdy spolu s 28letým mužem použili násilí, aby v ulici Vítězslava Nezvala otevřeli dveře zaparkovaného vozidla. Z toho pak měli odcizit subwoofer a způsobit škodu ve výši 2 tisíce korun," uvedl mluvčí. Na základě podnětu policistů poslal soud nejstaršího z obviněných Mostečanů do vazební věznice. Nejmladšímu hrozí v případě odsouzení až tříleté vězení, a to vzhledem k jeho trestní minulosti, pro kterou byl již odsouzen. Zbylým dvěma obviněným pak trest až do výše dvou let.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru