Kontroly v Centralu. Foto: Policie ČR
Most

Most – Uplynulé čtvrteční odpoledne se potřetí v letošním roce setkali policisté a strážníci v mostecké problémové lokalitě. Prohlídku si tentokrát hlídky prodloužily o kontrolu obchodního centra.

Ve „Stovkách“ pokračovala jedna z plánovaných, ale nepravidelných společných akcí. Uniformované hlídky plnily úkoly, které vzešly z jednání od kulatého stolu, a na kterých se dohodli zástupci vedení Policie České republiky, územního odboru Most a městské policie. „Po nedávném jednání se tentokrát strážci zákona zaměřili i na obchodní centrum Central a jeho bezprostřední okolí,“ potvrdil policejní mluvčí Václav Krieger. 

Smíšené hlídky kontrolovaly ve Stovkách jak veřejné prostranství, tak vytipované prostory domů. V obchodním centru se zaměřily zejména na dodržování veřejného pořádku a občanského soužití. Cílem je hlavně zvýšení pocitu bezpečnosti na daných místech. 

Nedílnou součástí opatření je pátrání po osobách, kontrola cizích státních příslušníků bez potřebných dokumentů a získávání poznatků nejen v souvislosti s drogovou problematikou. Že tato spolupráce mezi strážníky a policisty funguje, opět deklarují výsledky kontrol.

Společné hlídky při vzájemné aktivitě zkontrolovaly celkem 186 osob, z toho bylo 15 cizinců. „Podařilo se vypátrat 3 hledané osoby. Policisté získali dva důležité poznatky z probíhajícího trestního řízení, které ocení kolegové z kriminálky,“ dodal mluvčí. Hlídkám se podařilo doručit adresátům i dvě písemnosti z Okresního soudu Karlovy Vary. 

Došlo i na řidiče. Při akci hlídky zastavily 4 osobní automobily a dva řidiči odjeli s blokovou pokutou.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru