Z participativního rozpočtu Hejbni Mostem byl loni postaven i nový altán v penzionu pro seniory v Komořanské ulici. Foto: město Most
Most

Most, Litvínov – Už jen tři dny mají Litvínované na zaslání návrhů do letošního participativního rozpočtu. V Mostě byl již příjem žádostí ukončen. Litvínovští mají k dispozici 2,1 milionu, v Mostě si rozdělí 4 miliony.

Litvínovští mohou podávat své návrhy přes web litvinov-nasemesto.cz. Tam také najdou veškeré potřebné informace. Bude třetí ročník participativního rozpočtu, jak se říká, do třetice všeho nejlepšího? Připomeňme, co se v přechozích ročnících realizovalo. Tak například Psí park nedaleko městského útulku je využíván každý den, majitelé čtyřnohých mazlíků si jej pochvalují. V obou ročnících uspěla také 3. ZŠ se svými návrhy – nejprve s edukačními prvky, posléze se sportovními a herními prvky. Obojí je v parku před školou a mohou je tak využívat nejen žáci školy, ale i všichni ostatní. 

Povedený je také projekt laviček a mola u Pilařského parku, zatímco odpočinek na lavičkách si mohli lidé užívat v prvním ročníku už o slunečních podzimních dnech, na molo se stále čeká. Hotová je pouze železná konstrukce. Na realizaci čeká také projekt veřejného amfiteátru v Pietním parku nad ulicí Žižkova. Ten se bude stavět letos na jaře.

Pro třetí ročník navýšilo město Litvínov částku z původního 1 milionu na 2,1 milionu a zastropovalo maximální částku na jeden projekt na 700 tisíc korun. 

 

V Mostě již v minulém týdnu pracovní skupina posuzovala přihlášené projekty, zda splňují všechny náležitosti a nejsou v rozporu s územním plánem města. Veřejnost začne hlasovat už v pátek 1. března. Do letošního ročníku  projektu Hejbni Mostem bylo podáno 34 návrhů, z nichž jeden byl ale podán po termínu, a proto byl podle pravidel zamítnut. Z podaných návrhů je pět z takzvané seniorské části.

V Mostě mohou lidé své město vlastními nápady vylepšit s rozpočtem 4 miliony korun. Pozor, hlasovat se bude pouze po dobu dvou týdnů, tedy do 15. března, a to na webu hejbnimostem.cz. I na něm jsou k prohlédnutí výsledky předchozích ročníků. Mohou tak být inspirací pro ty následující. 

Jedním z realizovaných projektů v loňském roce byl sportovní areál v Souši. Foto: město Most

Brzy se Litvínované i Mostečané mohou těšit na představení projektů, o nichž se bude hlasovat.

 

 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru