Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Mostecká vyšetřovatelka zahájila trestní stíhání 25letého muže ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy. Ten zřejmě zapomněl, že mu po světě běhá dcera.

Zdravotně omezen není, nedostatečné majetkové možnosti nemá a ani mu nebránily závažné okolnosti v tom, aby platil na svého potomka výživné. „Okresní soud v Mostě už v roce 2020 určil, že obviněný má každý měsíc přispívat matce částku 4 tisíce korun. Ta musela požádat o pomoc státní aparát, aby uspokojila základní potřeby dítěte. Mostečan vystavil vyživovací osobu nebezpečí nouze a zřejmě ho nenapadlo, že peníze matce chybí," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Dluh se nakonec vyšplhal na částku 132 tisíc korun. Stíhaný se tak bude zpovídat před soudem, od kterého může v případě uznání viny odejít až tříletým trestem odnětí svobody.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru