Hvězdárna Dr. Antonína Bečváře na Hněvíně. Foto: Stanislav Štýs, zdroj: město Most
Most

Most – Už na zítřek, tedy čtvrtek 4. dubna, se v kinosále městské knihovny uskuteční přednáška s názvem Astronomie na Mostecku. Začíná od 16:30 hodin. Samotné otevření hvězdárny na Hněvíně, kterou taktéž  spravuje knihovna, je pak naplánováno na neděli 7. dubna.

Vstupné na besedu činí 80 Kč, registrovaní čtenáři platí poloviční cenu. 

Hvězdárnu Dr. Antonína Bečváře budou moci zájemci poprvé navštívit v neděli 7. dubna od 11 do 18 hodin. Vstupné je 50 Kč, děti, studenti a senioři zaplatí 25 Kč. K dispozici je i rodinná vstupenka za 100 Kč. Hvězdárna bude následně otevřena vždy jeden den o víkendu, a to 13., 20. a 28. dubna, vždy od 11 do 18 hodin.

Hvězdárna  byla poprvé otevřena roku 1972 a je vybavena dalekohledem typu Gustav Heyde z roku 1912. Za bezoblačného počasí mohou návštěvníci přes den sledovat Slunce, po soumraku i noční oblohu.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru