Ilustrační foto: CC0
Most

Ústecký kraj – Na 27 milionů korun z předpokládaných dvaceti se zvýšila finálně odsouhlasená podpora Ústeckého kraje v rámci dotačního programu „Podpora rozvoje infrastruktury cestovního ruchu v Ústeckém kraji 2024“. Zastupitelé se tak rozhodli podpořit všech 21 řádně podaných projektů obcí, měst a destinačních agentur.

„Navýšením prostředků jsme mohli uspokojit všechny žadatele, a především pak přispět k budování infrastruktury nezbytné k rozvoji cestovního ruchu. Ať už se jedná o záchytná parkoviště, sociální zařízení, útulny nebo zázemí na cyklostezkách, všechny aktivity zvýší komfort turistů a návštěvníků našeho kraje a přispějí k dalšímu rozvoji této oblasti,“ řekl náměstek pro cestovní ruch Jiří Řehák.

Výzva dotačního programu „Podpora rozvoje infrastruktury cestovního ruchu v Ústeckém kraji 2024" s finanční alokací ve výši 20 milionů korun byla vyhlášená na podzim loňského roku. Oproti předchozím výzvám došlo k rozšíření podporovaných aktivit o budování sociálního zázemí u turistických atraktivit nebo doprovodné infrastruktury podél páteřních cyklotras, projektové dokumentace pro cyklostezky apod.

Zastupitelé schválili podporu 21 projektům ve výši cca 27,1 milionu korun.

Mezi příjemce dotace patří např. Krásná Lípa s projektem na vybudování plochy pro obytné vozy, Brozany se záměrem na stavby stellplatzu a cyklopointu na cyklostezce Ohře. Útulny v Krušných horách nebo parkoviště pro běžkaře v Petrovicích plánuje vystavět Destinační agentura Krušnohoří, Terezín připravuje redesign infocentra, Jílové či Roudnice nad Labem plánují výstavbu sociálního zařízení, Bílina záchytné parkoviště u Pohádkového lesa, podobně jako Úštěk. Další projekty se pak zaměřují např. na cyklistickou infrastrukturu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru