V tomto týdnu soutěžily děti z 5. a 6. tříd, příští týden se na soutěž vypraví žáci druhého stupně ZŠ. Foto: redakce
Most

Most – Každý rok se mladí cyklisté ze základních škol utkají na dopravním hřišti v Mostě v ulici Zdeňka Fibicha. Nejde o žádný pěstní souboj, ale ukázku všech dovedností potřebných k bezpečné jízdě na kole. 

Co všechno musí soutěžící zvládat? Testy z teoretických znalostí pravidel silničního provozu, poskytnutí první pomoci nebo překážkovou jízdu zručnosti podle pravidel silničního provozu. 

V mladší kategorii žáků, kdy mezi sebou soutěží cyklisti 5. a 6. tříd, si nejlépe mezi družstvy ze šestnácti základních škol z Mostecka vedla Sportovní soukromá základní škola Litvínov, stříbrné medaile získali cyklisti ze základní školy v ulici Václava Talicha (4. ZŠ) a na třetím místě pak skončily děti z Horního Jiřetína. 

Nejnižší počet trestných bodů získali Klára Klímová ze 4. ZŠ a Jan Krůta z Litvínova. 

Výkony nejlepších soutěžících ocenil náměstek primátora Václav Zahradníček. Foto: město Most

Starší soutěžící, tedy žáci 7. – 9. tříd se utkají na stejném místě ve čtvrtek 9. května. Pořadateli okresního kola soutěže jsou Magistrát města Mostu, Městský úřad Litvínov, Policie ČR, mostecká i litvínovská městská policie, AMK SHK Most, BESIP - ÚAMK a Český červený kříž. Vítězné družstvo se na konci května zúčastní krajského kola v Litoměřicích a v kempu Oparnu.

 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru