Foto: Povodí Ohře
Most

Ústecký a Karlovarský kraj – Na spravovaném území Povodí Ohře proběhlo během března a dubna několik úklidových akcí organizovaných různými spolky, svazy a organizacemi, které vodohospodáři podpořili např. dodáním pracovních rukavic, odpadkových pytlů či technikou pro svoz odpadu. Akcí se zúčastnilo přes 2 000 dobrovolníků včetně zaměstnanců Povodí Ohře a podařilo se sesbírat téměř 40 tun odpadu.

„Podívejte se na přehled akcí, které tento rok proběhly, kdo byl jejich organizátorem, kolik dobrovolníků se zúčastnilo a jaké množství odpadu se jim podařilo sesbírat. Čistila se řeka Ohře hned na několika úsecích, řeka Bílina, ale i břehy vodních nádrží. Organizátorům i všem, kteří přidali ruku k dílu, děkujeme za spolupráci," uvedla mluvčí Povodí Ohře Dana Zikešová.

  • Úklid řeky Kamenice: 23. března, organizátor Národní park České Švýcarsko, zúčastnilo se 40 dobrovolníků, kteří sesbírali celkem 6 tun odpadu.
  • Čistění řeky Ohře v Karlovarském kraji: 5. – 7. dubna, organizátoři MAS o.p.s., zúčastnilo se 1886 dobrovolníků, kteří sesbírali celkem 15,7 tun odpadu a 432 pneumatik.
  • Čištění řeky Ohře v úseku Doksany – Dolánky: 7. dubna, organizátor Český rybářský svaz, zúčastnilo se 16 dobrovolníků, kteří sesbírali celkem 1 tunu odpadu.
  • Čištění řeky Ohře na Litoměřicku: 13. dubna, organizátor obec Radovesice, 30 dobrovolníků uklidilo 12,1 tun odpadu.
  • Čištění řeky Bíliny: 14. dubna, organizátoři Vodáci Duchcov, 20 dobrovolníků sesbíralo více než 1 tunu odpadu.
  • Čištění Velkého Otvického rybníka: 22. dubna, 15 dobrovolníků sesbíralo 0,4 tuny odpadu.
  • Čištění Nechranické přehrady: 27. dubna, organizátor Český rybářský svaz, z.s., Severočeský územní svaz; 80 dobrovolníků uklidilo 2,5 tuny odpadu a 200 pytlů pneumatik. (O akci jsme psali ZDE.)

 

1305uklid4 cda24

1305uklid1 da23b

1305uklid3 a973d

Foto: Povodí Ohře

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru