V pomyslné Zahradě míru jsou vysazeny nové tři stromy. Foto: město Most
Most

Most – Symbolická akce se uskutečnila v neděli v parku Šibeník, a to u makety protiletadlového kanónu. Zúčastnil se jí také francouzský spisovatel Laurent Guillet, který svými publikacemi i doprovodnými akcemi neustále připomíná, jaké hrůzy přinesla II. světová válka. Jako připomínku válečné historie na Mostecku účastníci akce vysadili tři stromy v pomyslné Zahradě míru.

„Vysazení stromu se ujal společně s Laurentem Guilletem primátor města Marek Hrvol. Rovněž byla zakopána časová schránka, do které bylo uloženo aktuální vydání Mosteckých listů, letecká fotografie Mostu a dětské písemné i výtvarné práce na téma Co pro nás znamená mír," uvedla mluvčí města Klára Vydrová.

Laurent Guillet je příbuzný Josepha Santerrea, válečného zajatce, který zemřel v roce 1945 v jednom z pracovních táborů mezi obcí Záluží a Horním Litvínovem. Guillet není na Mostecku  poprvé – např. v roce 2018 se vydal na dva tisíce kilometrů dlouhou pouť z Bretaně právě na Mostecko, kde pak uctil na místních hřbitovech památku nejen svého prastrýce. 

Akci doprovodil pěvecký sbor Korálek. Foto: město Most

Přítomní si společně připomněli význam míru. Foto: město Most

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru