Foto: Povodí Ohře
Most

Ústecký kraj – Jaká je aktuální hydrologická situace na vodních tocích a vodních dílech ve správě Povodí Ohře? Na celém spravovaném území jsou v tuto chvíli všechny vodní toky i vodní díla v normálním stavu, tedy bez dosažení stupně povodňové aktivity.

„S ohledem na předpověď intenzivních srážek regionálního rozsahu nyní na vodních dílech zaklesáváme hladinu, abychom získali prostor pro transformování případné povodně," uvedla mluvčí Povodí Ohře Dana Zikešová. 

Normální stav panuje podle aktuálních informací z monitoringu Povodí Ohře v době vydání článku, tedy v sobotu dopoledne.
 
„Kulminaci řeky Ohře předpokládáme v neděli, nejpozději v pondělí v ranních hodinách. Vodní díla Skalka a Jesenice předvypouštíme již od 28. května vodní dílo Nechranice z důvodu probíhající stavby pak od 29. května. Na vodním díle Skalka jsme navýšili odtok na 25 m3/s, z vodním díle Jesenice pouštíme 14,5 m3/s a na vodním díle Nechranice je aktuálně odtok nastaven na 100 m3/s. Celkově na těchto vodních dílech získáme přes 15 mil. m3 volného prostoru," dodala mluvčí.

Aktuální hydrologický stav můžete sledovat na webových stránkách: Povodí Ohře - Stavy a průtoky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru