Ilustrační foto
Most

Mostecko - ČeteDžíPíTý, numerické modely jsou k ničemu. Jaké bude zítra, pozítří, někdy i popozítří počasí, to ví, ale jaké bude za týden, za dva týdny, za měsíc, to je pro ně vyšší dívčí. Jak je to v roce 2024 možné?!

"Člověče, rozumím vašemu pocitu ohledně numerických modelů počasí. Skutečně, přesná předpověď počasí na delší časové období může být náročná. Přesto existují některé metody, které se snaží tuto výzvu překonat: 1) numerické modely (jsou schopny předpovědět počasí na několik dní dopředu s relativně dobrou přesností, nicméně přesnost klesá s časem, protože malé změny v počátečních podmínkách mohou mít velký dopad na dlouhodobou předpověď) a 2) strojové učení a umělá inteligence."

ČeteDžíPíTý, myslíš si, že tvá odpověď je užitečná? Myslíš si, že jsi inteligentní? "Člověče, je mi líto, pokud jsem vás nějakým způsobem urazil. Děkuji za vaši zpětnou vazbu."

Předpověď počasí na úterý 4. června 2024 (pro Ústecký kraj):

Podle ČetuDžíPíTý:

Oblačno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Ojediněle, postupně místy déšť nebo přeháňky a ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty budou 14 až 10 °C, postupně se zvýší na 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty se pohybují mezi 24 až 29 °C. Ať se máte hezky!

Podle člověka:

Do osmé až deváté hodiny většinou jasná až skoro jasná obloha, sem tam ale mlha anebo nízká oblačnost. Potom, do pozdního odpoledne, to vypadá na oblačnou až zataženou oblohu s tím, že přeháňka či bouřka se neobjeví nikde. Takže žádnej déšť… Večer se vyjasní, byť nejspíše ne úplně všude (to až během noci). Teplotní minima kolem 12 až 8 °C, teplotní maxima okolo 17 až 21 °C, ojediněle až 22 °C. Kde vzal ČetDžíPíTý až 29 °C, to je záhada…

No, potěš koště.

Na závěr se ještě podívejme, jak by mělo být pak:

5. června: V noci a ráno převážně jasno s ojedinělými mlhami. Dopoledne, odpoledne a večer polojasno, přechodně možná až oblačno, srážky asi žádné (případně zcela zanedbatelné). Nejvyšší odpolední teploty okolo 19 až 23 °C.

6. června: Polojasno až oblačno, noc na čtvrtek by mohla přinést slabý a krátký deštík. Mohla by, nemusí. Se srážkami je to vůbec tragédie, jako s jejich předpovídáním. Nejvyšší odpolední teploty okolo 19 až 23 °C.

Dlouhodobá „předpověď“ počítá s vpádem původem arktického vzduchu, takže namísto tropů se rýsují nejvyšší odpolední teploty sotva atakující dvacítku. Nebo že by to přehnali s práškováním a moc odstínili sluneční záření? Ach ti ještěři!

A to by pro dnešek stačilo.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru