Mateřská škola v ulici Františka Kmocha. Foto: jip
Most

Most – Od 1. září bude ukončen nepřetržitý internátní provoz v mateřince v ulici Františka Kmocha. Školka tak bude od nového školního roku v provozu ve stejném režimu jako ostatní mateřinky zřizované městem Most, tedy od pondělí do pátku od 6 do 16.30 hodin.

„Paní ředitelka od chvíle, kdy před dvěma a půl roky nastoupila na tuto mateřskou školu, bedlivě sledovala provoz a vytíženost této služby. Ukázalo se, že je využívána velmi nárazově a minimálně. Což potvrdila i nedávná kontrola České školní inspekce. K tomu jsme zjišťovali, zda zákonní zástupci těchto dětí skutečně pracují ve směnném provozu a spíš se ukázalo, že mají třeba jen velmi dlouho otevřenou večerku," vysvětlila náměstkyně Markéta Stará.

S ohledem k tomu, že službu nepřetržité péče o děti poskytuje v rámci své dětské skupiny mostecký kojenecký ústav, rozhodlo se město proto změnit režim své mateřinky. „Dětská skupina v kojeneckém ústavu je schopna poptávku po internátní péči o děti předškolního věku uspokojit. Jejich služba je využívána pravidelně, protože pečují o děti lékařů, zdravotních sester a dalších zdravotních pracovníků," doplnila náměstkyně primátora.

Rodiče, kteří dosud měli své děti zapsané v mateřské škole v ulici Františka Kmocha a budou chtít využívat tuto službu v kojeneckém ústavu, budou muset zapsat děti do tamní dětské skupiny. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru