Nové hřiště bude stát v blízkosti současného skateparku. Foto: jip
Most

Most – Na Šibeníku v sousedství areálu skateparku vyroste multifunkční hřiště na míčové sporty. Vedení města očekává, že hřiště budou využívat hlavně děti z blízkého sídliště. Oplocený areál za téměř šest milionů korun by se měl otevřít už letos na podzim.

„Vytipovali jsme čtyři lokality, kde by tato hřiště mohla vzniknout. Jako první se bude stavět v lokalitě na Šibeníku vedle tamního areálu skateparku, který by se měl v příštím roce částečně rekonstruovat,“ uvedl primátor Mostu Marek Hrvol.

Nové hřiště s moderním povrchem o rozloze 40 x 20 m, kde se bude moci hrát například i fotbal či basketbal, bude otevřené stejně jako ostatní sportoviště, o které se stará městská firma. Bude mít stejnou otevírací dobu jako vedlejší skatepark. Správa jednoho hřiště vyjde ročně na 25 tisíc korun.

Situační nákres. Zdroj: město Most

Most usiluje o zisk dotace na výstavbu hřiště, která by mohla dosáhnout až 75 % uznatelných nákladů z Operačního programu Spravedlivá transformace. „Hřiště postavíme, i pokud bychom na tuto dotaci nedosáhli,“ dodal primátor.

Další vytipované lokality jsou v ulici Pionýrů, dále nedaleko Plzeňského restaurantu a poslední lokalita se ještě hledá.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru