Most – Po rozsáhlé rekonstrukci se na mosteckém hradě Hněvín otevírá nová restaurace. Nese jméno alchymisty Edwarda Kellyho, jehož poslední část života je s hradem spojována. Restaurace Kelly láká na luxusní prostředí, jedinečný výhled na Most i špičkovou gastronomii.
„Postavili jsme tu úplně nový koncept. Tím, že tu byl uvězněn slavný alchymista magistr Kelly, tak jsme se rozhodli inspirovat alchymií a čtyřmi elementy – vodou, ohněm, zemí a vzduchem,“ říká Simona Mann z hradní restaurace Kelly, kterou provozuje společnost Nord Food.
Každý chod tu má svůj příběh – inspirovaný přírodními živly i středověkou mystikou. Hosté si mohou objednat například smažené kapří hranolky se salátem s nakládanou zeleninou, krokety z kachny na trhaných listech s malinovou zálivkou nebo telecí holandský řízek s Blaťáckým zlatem, krémovou omáčkou a okurkovým salátem.

„Máme perfektního kuchaře pana Zdeňka Kubíčka, který vařil dlouhé roky na Větruši v Ústí, a máme skvělého F&B managera. S kluky se perfektně spolupracuje a věříme, že to tady pořádně rozjedeme,“ doplňuje Simona Mann.
Rekonstruované nejsou jen prostory kuchyně a restaurace. Na terase vznikla nová zasklená a vytápěná přístavba s výhledem na město, která rozšiřuje kapacitu podniku. „Ta část na terase má zhruba 50 až 60 míst a část přímo v restauraci u krbu bude mít nějakých 30 míst. A potom máme barovou část, tam je dalších třeba pětadvacet míst. Doufáme, že do budoucna se zrekonstruují i salonky – velký sál má 80 míst na sezení a malý 25,“ popisuje.

Restaurace Kelly tak otevírá novou kapitolu hradní gastronomie v Mostě. „Máme perfektní tým a všichni jsme tomu věnovali strašně moc energie, takže věřím, že to bude skvělý,“ uzavírá Simona Mann.
Otevírací doba
• Pondělí: 11:00–15:00 (obědy)
• Úterý–Neděle: 11:00–22:00 (obědy & večeře)





