Muž měl zastřelit divoké prase a odtáhnout si ho domů, prozradily ho stopy ve sněhu
Ilustrační foto
Most

Most - Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinů pytláctví a krádeže staršího muže z Mostecka. Ten měl v únoru ve večerních hodinách u obce na Mostecku neoprávněně ulovit v rozporu se zákonem O myslivosti divoké prase svou legálně drženou loveckou zbraní. Zvíře následně odtáhl domů, kde z něj vyndal vnitřnosti a uložil do chlívku.

"Pak ho chtěl použít pro vlastní potřebu. Prase bylo následně na druhý den zajištěno policií a bylo vydáno dle zákona O myslivosti mysliveckému spolku," uvedla mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

Policisté zajistili i zbraň, kterou odeslali ke zkoumání na oddělení kriminalistické techniky. O jejím osudu bude rozhodnuto v rámci trestního řízení. Policie do vyšetřování přibrala i znalce z oboru lesního hospodářství ke zpracování znaleckého posudku, ten určil hodnotu čtyřicetikilového zvířete na částku 9 800 korun.

"K odhalení muže dopomohly i stopy, které byly na místě nalezeny. Šlo o kapky krve i stopy po tažení předmětu ve sněhu, které vedly až k domu obviněného," dodala mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru