Těšte se na neděli a pondělí: Slunce a přes 20 stupňů Celsia
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Možná trochu škoda, že Velikonoce, jinak řečeno dny pracovního volna (ano, jak pro koho), nepřipadly už na tuto neděli a toto pondělí, protože právě v těchto dnech to vypadá na „luxusní počasí“.

Velikonoční 16. a 17. duben je ještě relativně dost daleko, avšak prozatím to vypadá, že v tomto čase počasí moc vlídné nebude. Nu což, stejně se zase (skoro) všichni přežereme a..., že? Pojďme raději k předpovědi počasí.

Sobota 8. 4. 2017

Střed tlakové výše, která se před víkendem zdržovala nad Britskými ostrovy a po jejíž přední straně k nám od severozápadu proudil chladnější a vlhčí vzduch, díky čemuž jsme se dočkali velké oblačnosti a i několika dešťových kapek, se v průběhu sobotního dne postupně uvelebí v mosteckém vzdušném prostoru. Neboť ale ještě bude doznívat příliv menšího tepla a vlhka od severozápadu, lze ještě po většinu dne očekávat nadvládu oblačnosti - k jejímu ubývání dojde až k večeru. Srážek už mnoho nebude, objeví se pouze v Krušných horách v podobě slaných přeháněk. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 13 až 15 °C, v 7 hodin teploty kolem 6 až 8 °C.

Neděle 9. 4. 2017

V závěru tohoto týdne bude počasí na Mostecku plně spravováno oblastí vysokého tlaku vzduchu, která se rozhodla vyměnit Irsko a Velkou Británii za střední Evropu. To mimo jiné znamená, že k nám začne cupitat teplejší vzduch od jihu až jihozápadu, jinak řečeno ze Středomoří. Bude pěkně - od rána až do večera nás bude doprovázet slunná obloha, jinými slovy nás čeká celodenní jasno až skoro jasno (přinejhorším a jen dočasně polojasno). Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 18 až 20 °C, v 7 hodin teploty kolem 4 až 6 °C.

Pondělí 10. 4. 2017

Půvabné jarní počasí, které neděle nastolí, pondělí bohužel utne - během odpoledne začne počasí na Mostecku ovlivňovat jižní okraj rozsáhlé oblasti nízkého tlaku vzduchu nad Skandinávií. V praxi se tato skutečnost projeví studenou frontou, za níž bude následovat dodávka chladnějšího vzduchu od dálného severozápadu, jmenovitě z polární oblasti. V noci, ráno, dopoledne a zpočátku také odpoledne bude jasno až skoro jasno, někdy po 14. hodině (plus mínus) ale začne od severozápadu rychle přibývat oblačnosti a zatáhne se s tím, že v pozdní fázi odpoledne a večer nepřekvapí také nějaká ta dešťová kapka. Nejvyšší odpolední teploty se před příchodem studené fronty stihnou vyšplhat na nějakých 21 až 23 °C, v 7 hodin čekejte teploty kolem 7 až 9 °C.

Ve dnech 11. - 15. 4. 2017 by mělo neteplé severozápadní proudění pokračovat, načež bychom se měli dočkat sněhových vloček - s nejvyšší pravděpodobností pouze v Krušných horách. Prostě apríl...

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru