Hrdina závěru sezóny pokračuje v Litvínově. Útočník Pospíšil podepsal na dva roky
Útočník Tomáš Pospíšil. Foto: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov - Litvínov si pojistil svého hrdinu ze závěru základní části. Tomáš Pospíšil podepsal na severu Čech dvouletou smlouvu. Dvaatřicetiletý útočník si vysloužil prodloužení
smlouvy díky skvělým výkonům v závěru základní části.

Litvínov má první důležitý podpis v budování kádru na novou sezónu. Vervě se na dva roky upsal útočník Tomáš Pospíšil. Šikovný forvard přišel v uplynulé sezóně těsně před koncem přestupního období posílit Litvínov z Nových Zámků, kde se mu bodově dařilo.

Očekávání rodák ze Šumperka naplnil, když v černožlutých barvách nastoupil do dvanácti zápasů, ve kterých zaznamenal sedmnáct kanadských bodů (8+9). Nejvýrazněji se zapsal do paměti litvínovských fanoušků v nejdůležitějším zápase sezóny s Kladnem. V utkání o přímý sestup se podepsal pod pět branek litvínovského celku a byl jedním z hlavních strůjců jednoho z nejdůležitějších vítězství v litvínovské historii. „Podpisem Tomáše Pospíšila tvoříme základní kostru mužstva pro novou sezónu. Potvrdil svou kvalitou už v uplynulé sezóně, jak na Sloven-sku, tak i po příchodu k nám. V Litvínově navázal na své výborné výkony a potvrdil to, co nám bylo o něm sděleno. Věříme, že na minulou sezónu naváže,“ říká generální ředitel klubu Jiří Šlégr.

Tomáš Pospíšil patřil k mládežnickým talentům českého hokeje a svými výkony v juniorech si vysloužil zahraniční angažmá v prestižní kanadské OHL. V pátém kole si ho vybrala v draftu NHL Atlanta Thrashers jako 135. hráče, ale do NHL se nikdy neprobojoval. Byl pravidelným mládežnickým reprezentantem a na tři zápasy si vyzkoušel i seniorský národní tým. V Americe si prošel farmářskou AHL a ECHL a poté se vrátil zpět do Česka, kde si zahrál nejvyšší soutěž.

V sezóně 2017/2018 se vydal na zkušenou do běloruské nejvyšší soutěže odkud zamířil do slovenské extraligy. Šikovný pravák na Slovensku odehrál tři výborné sezóny, kde sbíral téměř bod na zápas. V loňském ročníku z Nových Zámků přišel posílit Litvínov a právě tady na severu Čech si díky svým výkonům vysloužil novou smlouvu. „Jednání s Tomášem byla hlav-ně o férovosti a jeho charakteru, protože jsme smlouvu vyjednávali ještě před koncem sezóny a na návrh jsme si podali ruku. Díky svému fantastickému výkonu v posledním zápase se mu ozvalo několik klubů z extraligy a on dostál svého slova a podepsal smlouvu s námi. Jsme za to moc rádi i z důvodu jeho charakteru, věřím, že se mu povede dostát slovům, které mi dal v kanceláři, že by rád takovou sezónu zopakoval. Smlouvu má u nás na dva roky, což je pro nás důležité, že můžeme kolem něj budovat další hráče, což je pro hokej a tvoření mužstva do budoucna důležité,“ uzavírá Jiří Šlégr.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru