VIDEO: Tři stovky lidí se vydaly na závod mezi žateckými chmelnicemi
Ohřecká Osmička ve Stekníku. Foto: Oldřich Hájek
Sport

Stekník - Na tři stovky sportovců – běžců i chodců – se seznámily s chmelnicemi na Žatecku. V krajině zeleného zlata se konal druhý závod ze seriálu Ohřecká Osmička. Startovalo se u zámku Stekník a trasa vedla právě mezi chmelnicemi, ale i podél řeky Ohře.

Trať byla proti prvnímu závodu v Klášterci nad Ohří přibližně poloviční. „Trať byla kratší, oficiálně byla změřená 4,8 kilometru, kdežto v Klášterci to bylo osm kilometrů. Ale vzhledem k počasí a parnu, které panuje, tak možná to někteří i uvítali,“ přibližuje ředitel Destinační agentury Dolní Poohří Lukáš Pichlík.

https://www.youtube.com/watch?v=k18peO7mcnw

V osmi etapách Ohřecké Osmičky sportovci bojují o titul Běžec Poohří. Podobně jako vloni při premiérovém ročníku, i letos chodci sbírají našlapané kilometry. Běžcům se počítá čas a všichni dohromady pak sbírají ústřižky do slepé mapy Dolního Poohří.
Hlavním cílem ale je, aby lidé poznali dosud nepoznaná místa tohoto kraje a užili si pohyb. Tentokrát se mohli podívat na zámek Stekník, který patří k nejvýznamnějším rokokovým stavbám v Čechách.

Nestihli jste první dva závody? Nevadí, dál se můžete přidat. Anebo si můžete dojít či doběhnout pro další kousíček mapy. Další etapa bude za dva týdny 20. června na Novém Hradě v Jimlíně.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru