Mostecké házenkářky čekají o víkendu další přípravné zápasy. Síly změří se soupeřkami z Polska a Maďarska
Foto: Jan Pimper
Sport

Most - O uplynulém víkendu vybojovaly mostecké házenkářky druhé místo v Turnaji Českého porcelánu Dubí, ani o nadcházejícím víkendu si ale neodpočinou. Naplánovány mají dva další přípravné zápasy.

Opět by se mělo jednat o atraktivní podívanou, protože do Mostu dorazí polský vicemistr KPR Kobierzyce a maďarské Mosonmagyaróvári KC SE. Na mosteckou palubovku opět vyběhnou i hráčky německého Thüringeru, ovšem s Černými anděly už se tentokrát nestřetnou.

„V mostecké sportovní hale se opět sejdou čtyři týmy, ale tentokrát už se nebude jednat o turnaj, ale pouze o přípravné zápasy,“ vysvětlil Radek Maděra, organizační pracovník DHK Baník Most.

Už v pátek 20. srpna nastoupí Černí andělé od 17:30 hodin k utkání proti polskému týmu KPR Kobierzyce. „Pro Kobierzyce byla pro uplynulá sezona nejúspěšnější v jejich historii, staly se vicemistry polské ligy. Pro nás to není úplně neznámý tým, před třemi lety jsme s nimi v Mostě hráli v přípravě, dokonce i na mládežnické úrovni,“ dodal Radek Maděra.

O den později, v sobotu 21. srpna, se Černí andělé utkají od 19:30 hodin s maďarským Mosonmagyaróvári. „Jedná se o tradičního účastníka maďarské ligy, která patří k nejlepším v Evropě. Také on má za sebou úspěšnou sezonu, skončil na třetím místě a má pro tuto sezonu zajištěnou přímou účast ve skupinové fázi Evropské ligy. Protože se klub nachází blízko slovenských hranic, bývá zvykem, že se v jeho sestavě objevují kvalitní slovenské hráčky. V uplynulé sezoně za Mosonmagyaróvári nastupovala Simona Szarková, kterou známe z jejího působení u nás v Mostě. Na palubovce jí ale o víkendu neuvidíme, protože pro tuto sezonu podepsala smlouvu s maďarským Siófokem,“ připomněl Radek Maděra.

Čtvrtým týmem v Mostě bude o víkendu německý Thüringer HC, který o minulém vkendu vybojoval vítězství v Turnaji Českého porcelánu Dubí.

„Čekají nás trochu jiná utkání než před týdnem v Turnaji Českého porcelánu Dubí. Maďarský tým hraje atraktivní házenou, založenou na technice, rychlosti a hravosti. To nám vyhovuje víc, než třeba rumunský nebo německý styl házené, které stojí více na síle a tvrdosti. Podobně zajímavou, rychlou házenou hrají i Kobierzyce, které dokážou během utkání měnit typ obrany,“ doplnil polský trenér mosteckých házenkářek Adrian Struzik.

I tentokrát se může na přípravné zápasy přijít podívat veřejnost, je však zapotřebí dodržovat platná vládní nařízení. Vstup do sportovní haly bude pro diváky zajištěn pouze hlavním vchodem (z Třídy Budovatelů), každý z návštěvníků se bude muset prokázat buď platným testem, potvrzením o očkování nebo prodělané nemoci. Povinností diváků je také mí během utkání nasazený respirátor. Vstupné je dobrovolné.

Program přípravných zápasů

pátek 20. 8.

  • 17:30 hod. DHK Baník Most vs. KPR Kobierzyce
  • 20:00 hod. Mosonmagyaróvári KC SE vs. Thüringer HC

Sobota 21. 8.

  • 17:30 hod. Thüringer HC vs. KPR Kobierzyce
  • 19:30 hod. Mosonmagyaróvári KC SE vs. DHK Baník Most

neděle 22. 8.

  • 10:30 hod. KPR Kobierzyce vs. Mosonmagyaróvári KC SE
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru