Verva získala posilu do útoku se zkušenostmi z NHL. Na sever Čech míří Kanaďan Michael Latta
Foto: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov - Vedení Litvínova se dohodlo na angažování kanadského útočníka Michaela Latty. Centr se zkušenostmi ze zámořských soutěží i slavné NHL podepsal na severu Čech kontrakt na dva měsíce s následnou opcí do konce sezóny. „Angažováním Michaela reagujeme na zranění Matúše Sukeľa. Prozatím jsme se dohodli na dvouměsíční smlouvě, kde máme možnost kontrakt prodloužit do konce sezóny. Věříme, že nám svými zkušenostmi pomůže se posunout v tabulce výše,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Třicetiletý forvard se výrazně prosadil už v juniorské OHL. Ve 260 utkáních vstřelil 110 gólů a přidal 159 asistencí. Jeho výkony zaujaly i skauty Nashville Predators, kteří si ho na draftu v roce 2009 vybrali ve 3. kole jako 72. hráče celkově. Ve farmářské AHL odehrál 320 utkání s bilancí 154 bodů. Do NHL se ale prosadil až po výměně do Washingtonu Capitals. V dresu Caps nastoupil do 114 zápasů.

V sezóně 2018/2019 poprvé opustil zámořské soutěže, když zamířil do KHL do čínského Kunlun Red Star a v 51 zápasech zaznamenal 15 bodů. Rodák ze St. Clements se v dalším roce přesunul do Švédské SHL. „Vzhledem ke zraněním jsme potřebovali přivést jednoho útočníka. Michael má za sebou zajímavá angažmá v NHL, KHL nebo ve Švédsku. Je to hráč, který se nebojí osobních soubojů. Měl by přinést energii a zarputilost, věříme, že spolupráce bude prospěšná pro obě strany,“ říká hlavní trenér Vervy Vladimír Országh.

Naposledy působil v rakouské ICEHL, kde nastupoval za tým Grazu. V letošní sezóně poprvé okusí českou extraligu a stane se jedenáctým Kanaďanem v historii Litvínova. „Jsem nadšený, že přicházím do klubu, kde jsou jedni z nejhlasitějších fanoušků v Česku. Těším se na to, až poznám kluky v kabině, a budu pracovat pro tým, abychom se dostali na vítěznou vlnu,“ říká nová akvizice Michael Latta.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru