Prvenství ve druhé lize, sedmé místo v nejvyšší soutěži! Mostečtí stolní hokejisté opět zazářili
Foto: Jakub Hasil
Sport

Brno, Břeclav, Most – K závěrečnému ligovému kolu billiard-hockeyových soutěží družstev cestovaly mostecké týmy na jižní Moravu. Díky široké členské základně se poměrně dobře popasovaly i s komplikacemi, které týmovým soupiskám přináší aktuální situace.

Měnil se také rozpis soutěží. Na 2. ligu do Brna nedorazily dva soupeři mosteckých BHC Dobrá a BHK IQ Boskovice „B“ a jejich zápasy byly kontumovány. BHC StarColor Most „B“ tak čekaly pouze tři zápasy. Na úvod mostečtí porazili konkurenta z čela tabulky Sokol Střelice 5:2 a při současné prohře družstva ESH Praha s Bohunicemi 1:2 mohli začít slavit. Na prvním místě tabulky už je nemohl nikdo předstihnout. V dalších zápasech mostecké „béčko“ prohrálo s Mutěnicemi 2:4 a porazilo Bohunice 4:0 a po třinácti letech dovezlo do Mostu Druholigový pohár. V roce 2008 tuto trofej ovšem získal mostecký „A“ tým, který letos bojoval v nejvyšší soutěži. A jako nováček si nevedl vůbec špatně. V Břeclavi dokázal porazit SHL Brno 7:6 a těsně podlehl 5:6 Drakům Modřice. Další zápasy měli plně ve své režii už jejich soupeři, mostečtí podlehli BOS Teamu 3:7 a Dobré Vodě 2:10. V desetičlenné tabulce obsadil Most sedmé místo. Mistrem republiky je SHL WIP Reklama Dobrá Voda.

Vedle ligových soutěžích se hrály také další dva turnaje regionální soutěže – United Energy Severočeského poháru. Dílčích vítězství dosáhli Petr Pečarka (Černí Tygři 3. ZŠ Most) a Dalibor Sem (BHC StarColor Most). V čele seriálu je Michal Justra (BHC StarColor Most).

Na následující víkend chystají mostečtí stolní hokejisté mistrovství republiky v disciplínách billiard-hockey šprtec a air-hockey. Hracím místem je Středisko volného času Most a na organizaci finančně přispěl i Ústecký kraj.

VÝSLEDKY – BILLIARD-HOCKEY ŠPRTEC

1. liga družstev – konečné pořadí – 1. SHL WIP Reklama Dobrá Voda – 16 bodů / 9 zápasů, 2. Doudeen Team – 15/9, 3. BHK IQ Boskovice – 12/9, 4. BOS Team - 12/9, 5. Dragons Modřice – 9/9, 6. Draci Modřice – 8/9, 7. BHC StarColor Most – 6/9, 8. SHL Brno – 5/9, 9. Prague NHL – 4/9, 10. Gunners Břeclav – 3/9

2. liga družstev – konečné pořadí – 1. BHC StarColor Most „B“ – 16 bodů / 9 zápasů, 2. ESH Praha – 14/9, 3. Sokol Střelice – 13/9, 4. Šprti Mutěnice - 11/9, 5. THE Orel Bohunice – 10/9, 6. SHK Kadolec – 6/9, 7. BHC Dobrá – 5/9, 8. BHL Žďár nad Sázavou „A“ – 4/9, 9. BHK IQ Boskovice „B“ – 3/9, 10. BHL Žďár nad Sázavou „B“ – 0/9

Pohár United Energy IV. (UE Severočeský pohár 2021) – 1. Petr Pečarka, 2. Tadeáš Jougl, 3. Vojtěch Charvát (všichni Černí Tygři 3. ZŠ Most), atd.

Pohár United Energy V. (UE Severočeský pohár 2021) – 1. Dalibor Sem (BHC StarColor Most), 2. Tomáš Kodýtek (SVČ Most), 3. Lukáš Michálek (BHC StarColor Most), atd.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru