Ostrá ligová sezóna softballu začala, vstup do ní se mosteckým Painbusters vydařil
Kola nové sezóny se pro mostecké softballisty roztočila zostra
Sport

Most - Kola nové sezóny se pro mostecké softballisty roztočila zostra. A vstup do ní se Painbusters vydařil. Již před týdnem se jako první do bojů v extralize ČR zapojil A tým mužů. V nedalekém Chomutově změřil v derby síly s odvěkým rivalem, vicemistrem ČR a jedním z horkých kandidátů na titul, Beavers.

V prvním a velmi kvalitním zápase mostečtí podlehli až v prodloužení 6:7, ve druhém zápase dvojzápasu ale již dominovali a připsali si cennou výhru 8:0.

Tento víkend zahájilo již v pátek na hřišti na Ovčíně klubové pálení čarodějnic, protože v sobotu se zde konalo první kolo superligy žáků do 13. let. Šest nejlepších týmů ČR se utkalo ve dvou skupinách a vítězství si odvezlo družstvo Joudrs Praha, které přetlačilo Locos Břeclav 6:5.

Ženy Painbusters zahájily svou premiérovou účast ve 2. Lize ČR sobotními zápasy na Sabatu v Praze a soupeř byl po rozpačitém nováčkovském výkonu nad jejich síly. V neděli pokračovaly dvojzápasem v Jablonci nad Nisou, kde se jim ve druhém utkání , po divokém výsledku 21:20, podařilo připsat první ligové vítězství.

Junioři zahájili svou obhajobu mistrovského titulu z minulé sezóny ve velkém stylu a vyloupili Hippos Arénu v Havlíčkově Brodě dvěma vítězstvími nad Hrochy 10:6 a 6:1, přestože se v družstvu Mostu představilo hned pět mladých nováčků, na výkonu týmu to nebylo vůbec znát. A to je pro trenéry vždycky výborná zpráva.

V neděli pokračovala extraliga juniorů západy proti Joudrs Praha. Dva letos nejspíš nejsilnější celky ligy se utkaly v dramatické bitvě plné homerunů (odpalů za plot). Jedním z nich se blýskl i mostecký David Štýs, který svou dlouhou ranou stáhl hned 4 body Mostu. Konečný výsledek 11:10 ale hovořil pro domácí. Nakonec se oba soupeři rozešli smírně. Druhý zápas už si Painbusters pohlídali a výsledkem 4:0 se usadili na prvním místě průběžné tabulky juniorské extraligy 2022.

Další ligové kolo proběhne již 7. - 8. května, kdy mostečtí junioři vyjíždějí do Ledenic a Kunovic a tým coachball do 11 let se představí na ligovém turnaji na Kladně. První domácí dvojzápas bude k vidění v areálu na Ovčíně 14. května od 13 a 15 hodin, kdy muži Painbusters přivítají mistra ČR, Žraloky Ledenice.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru