Mostecké badmintonistky Dobiášová a Brožkovcová bronzové při Israel Open 2022
Foto: Super Stars Most
Sport

Kibbutz Hatzor (Izrael) – Mostecké badmintonistky Veronika Dobiášová a Veronika Brožkovcová ze Super Stars Most přivezly bronzové medaile z turnaje světové série Future Series Yonex Israel Open 2022.

Veronika Dobiášová vybojovala svou první medaili ve Svaté zemi již v kategorii do třinácti let, tedy v roce 2012 a dvě získala o rok později mezi patnáctiletými. Po deseti letech práce se již stala čtvrtou nasazenou ve dvouhře žen světové soutěže.

Jako nasazená po prvním volném kole narazila na Eleni Christodoulou (Kypr) a ve třech setech 25:23, 11:21, 21:16 vybojovala čtvrtfinálovou účast. V duelu o postup mezi čtyři nejlepší porazila domácí reprezentantku Margeret Lurie (Izrael) 21:11, 21:3. V semifinále se utkala s turnajovou jedničkou, olympioničkou a čtyřnásobnou medailistkou z Mistrovství Evropy Ksenií Polikarpovovou (Izrael).

Po dobrém zápase ale na zkušenější soupeřku po setech 16:21, 17:21 prozatím nestačila. Z turnaje si odváží bronzovou příčku a 1170 bodů do světového žebříčku.

Společně s Veronikou Brožkovcovou potom ve čtyřhře zvítězily nad Lauren a Sarah Azzopardi (Malta) 21:9, 21:12 a ve čtvrtfinále porazily ještě větším rozdílem Ann Marie Bezzinu s Elenií Haber (Malta) 21:7, 21:8.

Radovat se tak mohly z další medaile pro Super Stars Most.

V semifinále podlehly Daně Danilenko s Katsiarynou Zablotskayou (Izrael) 18:21, 10:21.

Ve dvouhře Veronika Dobiášová již atakuje první dvoustovku, ve čtyřhře se posunuly o 193 příček světového žebříčku výše.

No a protože by bylo hříchem nenavštívit ve svaté zemi místa, která zná celý svět z biblických příběhů, vydaly se naše hráčky po turnaji na cestu do Jerusaléma a k Mrtvému moři.

Badminotnový klub Super Stars Most byl založen v roce 1998. V současné době má více jak dvě stě osmdesát členů a dlouhodobě patří mezi českou špičku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru