ZAJÍMAVOST: V Mostě vznikl nový esportový tým Mostečtí lvi. Reprezentuje město ve virtuálním prostředí
Foto: Mostečtí lvi - Esport
Sport

Most - V Mostě vznikl v minulých dnech nový esportový tým se stejnojmenným názvem mosteckého hokejového klubu Mostečtí lvi. Nový tým, který mimo jiné začal oficiálně reprezentovat město Most, si zatím v lize nevede vůbec špatně.

"Minulou sezónu, se náš klub jmenoval Dycky Most, ale chtěli jsme, aby to pro město mělo větší význam, proto jsme oslovili vedení hokejového klubu Mostečtí lvi s tím, zda bychom nemohli používat jejich logo k reprezentaci města," popisuje Tomáš Urban, který je zakladatelem klubu Mostečtí lvi - Esport.

Žádost byla klubu schválena, teď byl za úkol jen vymyslet, aby se oficiální klub nepletl s tím esportovým. "Nakonec přišel nápad na menší úpravu barev loga. Zkombinovat černou, modrou a bílou se nám povedlo úchvatně a teď nezbývá než jen podávat dobré výkony na ledě. Věřím, že si i u nás v Mostě najdou cestu k esportovému klubu nějací fanoušci, jako je tomu například v nedalekém Chomutově," doplňuje Mostě Tomáš Urban.


Esport je zkratka pro elektronický sport

  • Jde o organizované soutěžní hraní hráčů nebo týmů, v jakékoliv hře, na jakékoliv platformě (PC, konzole, mobil). Soutěže mají jasná pravidla a účastnit se jich mohou jak amatérští, tak profesionální hráči.

"Ani jsem nevěděl, že takový projekt existuje. Ale na druhou stranu se mi ta myšlenka líbí a spojení esport týmu s naším klubem muže být do budoucna dost zajímavé. Klub Mostečtí lvi se od doby, kdy jsme ho založili, dost rozrůstá a dnes je to hodně sledovaná značka. Toto může z hlediska sledovanosti a reklamy přinést něco nového a zajímavého. Přeji klubu hodně úspěchů v esport lize," popisuje předseda hokejové klubu Mostečtí lvi Lukáš Bednařík.

Dobré ohlasy přichází i od vedení města, kterému se nápad se založením esportového klubu v Mostě líbí. "Jsem moc rád, že naši hokejoví Mostečtí lvi inspirovali mladé lidi z našeho města a dohodli se na propůjčení loga jejich užití ve formě esportu. Most má další podobu, díky které se lidé mohou více dozvědět nejen o mosteckém sportu, ale také o našem městě," popisuje primátor města Mostu Jan Paparega.

V letošní sezóně bojuje za barvy klubu Mostečtí lvi - Esport hráč Jan Bohata, Tomáš Urban, Petr Linhart, Tomáš Hamec, Ivo Popadinec, také hráč Slovenské národnosti Peter Franko a Polské Jaroslaw Cieśliński.

Výkony, výsledky a zajímavosti z mosteckého esportového klubu, naleznete na facebooku nebo instagramu. Zápasy pak můžete sledovat na YouTube.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru