Mladí stolní tenisté SKST Baníku Most jedou na mistrovství
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Sport

Most – V uplynulých týdnech dubna a května se uskutečnilo několik krajských přeborů mládeže ve stolním tenise a naši mladíci dosáhli několika úspěchů.

V sobotu 22. dubna se v Jirkově uskutečnil krajský přebor kategorie U13. Bohužel vlivem nemoci se turnaje zúčastnil jen jediný zástupce, a to Vojta Stříbrný, který se však neztratil a v silné konkurenci obsadil krásné 3. místo.

Hned druhý den 23. dubna se v Litoměřicích konal krajský přebor družstev kategorie U19, který byl zároveň kvalifikací na Mistrovství České republiky v Ostravě. Turnaje se zúčastnilo celkem 6 družstev. Náš oddíl reprezentovalo družstvo ve složení Ondřej Čmerda, Tomáš Čmerda, Vojta Dráždil a Martin Dráždil. Favoritem turnaje byli hráči KST Apollo Ústí nad Labem, v jejichž barvách nastupují hráči, kteří jsou v širší reprezentaci České republiky. Náš tým po velkém boji o postup na MČR podlehl favoritovi 3:0 na zápasy, ale všechny tři odehrané zápasy skončily nejtěsnějším rozdílem 3:2. Sice jsme se na MČR nekvalifikovali, ale předvedená hra a výsledky našich borců jsou velmi dobrým příslibem do budoucnosti. Náš tým obsadil krásné 2. místo.

Dalším kláním byl v neděli 7. května krajský přebor kategorie U19, který se uskutečnil v naší herně ve sportovní hale. Turnaje se zúčastnilo celkem 24 hráčů. Náš oddíl do bojů o postup na MČR v Plzni poslal tyto hráče bratrské dvojice Ondra a Tomáš Čmerdovi, Vojta a Martin Dráždilovi a Luboše Feixe. Jediný Ondra věkově do této kategorie patří, ostatní čtyři hráči jsou věkem teprve v kategorii U15, ale jejich výsledky po celý rok jim umožnily hrát ve vyšší kategorii. Na tomto nejkvalitněji obsazeném turnaji se naši hráči neztratili. Skvělé 3. místo získal Tomáš Čmerda, 5. byl Ondřej Čmerda, 8. Martin Dráždil a 9. Vojta Dráždil. Luboš Feix nepostoupil ze skupiny a zúčastnil se turnaje útěchy.

A teď už konečně náš nejlepší výsledek, a tedy nejúspěšnější krajský přebor, a to družstva kategorie U15, který se konal v sobotu 13. května opět v naší herně ve sportovní hale. Uvedeného turnaje se zúčastnilo celkem 6 družstev, kdy SKST Baník Most mohl do turnaje postavit dva týmy. Za tým „A“ nastoupil Tomáš Čmerda, Vojta a Martin Dráždilovi a za „B“ tým Tomáš Srp a teprve věkem patřící do kategorie U13 Vojta Stříbrný a Filip Bartes. Našim borcům se velmi dařilo, neboť „A“ tým celý turnaj vyhrál a „B“ tým skončil druhý. Vítězstvím se naši borci kvalifikovali na mistrovství České republiky kategorie U15 do Ostravy, které se uskuteční v neděli 28. května.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru