Most doma dokázal porazit Olomouc, na Den vítězství zvítězil 9:3
Foto: MLMK
Sport

Most - Osmého května, tedy na Den vítězství, přivítal Most v rámci 12. kola DRFG Superligy malého fotbalu na svém hřišti Olomouc a tento den dokázal oslavit v souladu s jeho názvem, tedy vítězstvím. Diváci na hřišti 11. ZŠ Most viděli za nepříliš pěkného počasí suverénní výkon domácích, spoustu gólů a nakonec výhru světlezelených v poměru 9:3.

Mostečtí, kteří dosud procházeli jarní částí Superligy více než utrápeně, potřebovali nutně zvítězit a tomu plně podřídili nominovanou sestavu. Do zápasu vyběhlo mužstvo ve složení - Bíro Ondřej "C" - brankář, Dolejška Matěj, Haviar David, Kopta Jan, Koudelka Matěj, Macko David, Nobst Dominik, Polák Jakub "A", Popelka Vít, Režný Tomáš a Šebek Rostislav.
Olomouc pak přicestovala ve složení - Běhalík Jaroslav - brankář, Čech Antonín, Kryl Pavel, Laštůvka Miroslav, Lošťák David, Lošťák Ivo "C", Pagáč Lukáš, Režný Tomáš a Vančura Martin.

Oproti původnímu plánu sice nakonec Jablíčka Chomutov neměla v nominaci jednu kompletní pětici, ale přesto se jejich čtveřice doplněná Tomášem Režným prezentovala velmi kvalitním výkonem podpořeným řadou gólů v olomoucké síti. Dlužno podotknout, že druhá pětice za ní v žádném případě nezaostávala.
Most sice do zápasu vstoupil poněkud vlažněji, ale přesto dokázal jít v šesté minutě zápasu do vedení po gólu Davida Haviara, kterému asistoval Rostislav Šebek. Tento gól domácí uklidnil a ti i přes občasné šance Olomouce průběžně navyšovali vedení až do poločasového skóre 5:0 pro Most. Mezi střelce se postupně zapsali Matěj Koudelka (asistence David Macko), Jakub Polák (Dominik Nobst), Jan Kopta (Matěj Dolejška) a Tomáš Režný (Jan Kopta).

Takto výrazně Most v půli zápasu již dlouho nevedl a poločasová přestávka se tak mohla zaslouženě nést v odlehčeném duchu. Samotný vstup do druhé půle se sice domácím úplně nevyvedl, když na 5:1 korigoval olomoucký Tomáš Režný a zápas tak vstoupil do dějin i touto kuriozitou, kdy v dresech obou týmů skórovali jmenovci s tímto ne zcela běžným jménem.

Most však už o minutu později uklidnil Rostislav Šebek (Jan Kopta) a Most mohl dál v klidu navyšovat vedení. Při gólu na 7:1 pro domácí si oba naposled jmenovaní prohodili pozice a střílejícímu Janu Koptovi nahrával Rostislav Šebek. Na 8:1 zvyšoval Matěj Koudelka (Dominik Nobst), aby o dvě minuty později podruhé v zápase skórovali také olomoučtí, Martin Vančura. Ve 42. minutě zápasu Matěj Koudelka navázal na své ofenzivní představení z nedělního zápasu DRFG Mostecké ligy a i Superlize dosáhl na hattrick, 9:2 po nahrávce Davida Haviara. Poslední slovo v zápase měla nakonec Olomouc, když její Tomáš Režný svým druhým gólem v zápase upravil na konečných 9:3 pro Most. Most tak po zatím smutném jaru znovu ochutnal pocit výhry a to hned velmi rázně.

„Po dlouhé době bylo zase na klucích vidět, že mají z fotbalu radost a že si zápas užívají. Věděli jsme, že v Mostě je kvalita hráčů malého fotbalu mimořádná. Jen se nám to v posledních utkáních nedařilo ukázat na hřišti a s každým dalším zápasem byla samozřejmě ta pomyslná deka ležící na našich klucích větší. O to cennější je výhra proti silné a výborně hrající Olomouci. Pevně věřím, že tyto příjemné pocity si dokážeme přenést i do zbývajících dvou zápasů ročníku a tříbodové vítězství potvrdit hned v dalším zápase, kdy jedeme 22. května na hřiště zatím poslední Příbrami“ zahájil své zápasové hodnocení mostecký trenér Vojtěch Benda.
„Pozitivně také hodnotím zařazení jedné pětice z Jablíček Chomutov, byť nakonec o kompletní pětici nešlo. Stejně jako tomu bylo loni u Gamblers Most, je vidět, že týmové vazby se zúročují i na úrovni Superligy a že o sobě kluci dobře věděli. Stejně kvalitně jako pětice Jablíček zahrála i druhá pětka, v které ční hattrick Matěje Koudelky.“ zhodnotil Benda výkony obou pětic.

Byl bych moc rád, kdyby se nám podařilo z posledních dvou zápasů vytěžit šest bodů a pamatovat si tak nakonec tento druhý ročník Superligy jako spíše podařený“ uzavřel své hodnocení přáním do konce ročníku Benda. Více informací najdete na www.fotbal-most.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru