Most - Bez nadsázky historická házenkářská událost se chystá na neděli 19. listopadu do mostecké sportovní haly. Hráčky zdejších Černých andělů totiž budou bojovat o postup do jarní části Evropského poháru EHF. Doposud se jim to nikdy nepovedlo, tentokrát jsou ale jejich šance velké.

Bude se jim v tom však snažit zabránit ruská Zvezda Zvenigorod, která je v prvním vzájemném střetnutí před týdnem dokázala porazit o tři branky 31:28. Šance do odvety jsou ale s tímto rozdílem velmi dobré, navíc Černí andělé hrají na domácí palubovce a věří, že jim k vítězství pomůže i výtečné mostecké publikum.

„V posledních minutách utkání v Rusku se nám povedl malý zázrak, prohrávali jsme už o sedm branek, ale čtyřbrankovou šňůrou v samotném závěru jsme se dokázali vrátit do hry. Samozřejmě jsme pak domů odjížděli trochu zklamaní, hlavně protože nám nevyšla druhá polovina utkání. Na druhou stranu se nám povedlo nastřílet osmadvacet branek a výsledek je rozhodně hratelný. Všechno zůstává otevřené a já věřím, že v domácím prostředí s podporou plných tribun mostecké sportovní haly, se nám podaří uspět,“ popsal své pocity trenér Černých andělů Peter Dávid.

A jeho slova potvrzují i samotné hráčky, které se o vítězství chtějí rozhodně poprat. „Doma jsme už v minulosti v pohárových odvetách dotahovaly větší rozdíly a povedlo se nám to, takže tříbrankový rozdíl se dá zvládnout. Pro klub, pro fanoušky, ale i pro nás hráčky je postup do jarní části poháru vlastně takový sen. A my ho chceme fanouškům i samy sobě splnit, takže uděláme všechno, aby nám postup neuniknul,“ doplnila Markéta Jeřábková, jedna z opor mosteckých házenkářek.

Utkání DHK Baník Most – Zvezda Zvenigorod začíná v neděli 19. listopadu v mostecké sportovní hale od 18:00 hodin.

Autor: Jan Pimper

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru