Jak si vytvořím dokonalý šatník? Rada
Jakmile se zamyslíte nad tím, jaké barvy se vám líbí nejvíce, zvolte neutrální.
Zajímavosti

Co byste měli mít ve svém šatníku, abyste vždy vypadali dobře? Proč se vyplatí vytvořit šatník, ve kterém se jednotlivé prvky k sobě hodí a kde začít? Naučte se pravidla tvorby dokonalého šatníku – nejprve se zamyslete nad tím, co dnes potřebujete, s přihlédnutím k vaší životní situaci, tedy jak vypadá váš den.

Poskládejte si svůj šatník

Jak mít dokonalý šatník? Trik spočívá v tom, že si poskládáte šatník z určitého počtu oblečení, ze kterého snadno vytvoříte několik desítek různých stylů. Nákup stovek oblečení, které později zůstalo nevyužité v šatníku, se stává minulostí. Mnohem lepší je vsadit na méně kvalitních věcí, o kterých víte, že je budete určitě často nosit. Sestavení šatníku v kostce je nejlepší začít definováním vlastních potřeb a stylu. Přemýšlejte o tom, jaké oblečení nosíte nejčastěji - sukně nebo možná kalhoty? Obleky nebo sportovní mikiny? Pak si rozmyslete, jaké barvy nosíte nejraději. Pokud jste fanynkou sytě růžové, ale oblečení v tomto odstínu opravdu nikdy nenosíte, pak možná nemá cenu kupovat další růžové věci.

Inspirovat vás může CCC fashion blog, kde najdete celou řadu tipů. Zvažte také svůj životní styl. Pokud má vaše práce například specifický dress code, jistě budete ve svém novém šatníku potřebovat více kostýmků nebo jiného formálního oblečení. Promyslete si tedy, zda často chodíte na večírky s přáteli, sportujete nebo rádi chodíte do divadla.

Jak vytvořit základ oblečení v šatníku?

Základem všeho je tzv. základní oblečení či basic oblečení, tedy takové, ze kterého lze poskládat různé styly, přidat zajímavé doplňky nebo jiné kousky oblečení. Jak vytvořit základ oblečení v šatníku? Na tuto otázku neexistuje jednoznačná odpověď. Vše záleží na vašem vkusu a životním stylu. Základním oblečením v šatníku jsou většinou jednobarevné věci, bez vzorů, v tlumených barvách. Mají být základem všech každodenních stylizací, proto je důležité, aby ladily s mnoha jinými oděvy. Vybírejte jednoduché, nadčasové střihy a oblečení vám jistě bude sloužit roky. Vybrat si můžete například v kamenných prodejnách či na eshopu CCC. Najdete tam širokou nabídku kvalitního zboží. Většinu produktů mají skladem a za výhodné ceny.

edeniky 2085

Jakmile se zamyslíte nad tím, jaké barvy se vám líbí nejvíce, zvolte neutrální – patří mezi ně černá, bílá, hnědá, béžová, šedá, karamelová nebo světle růžová. Nyní můžete začít kompletovat základní oblečení pro váš módní šatník.

Vsaďte na kvalitu

Při vytváření vlastního nového šatníku se vyplatí zaměřit se na kvalitu oblečení. Koneckonců, věci mají sloužit nejen měsíc, ale minimálně několik sezón. Místo syntetických materiálů volte přírodní, které budou příjemné na dotek a šetrné k pokožce. Vsaďte na bio bavlnu nebo len. Při nákupu oblečení dbejte také na kvalitu jeho povrchové úpravy. Vyčnívající nitě, mačkání látky nebo nepříjemný zápach mohou naznačovat, že oděv není prvotřídní a může se rychle opotřebovat. Důležitým pravidlem pro doplnění šatníku je nakupovat pomalu a postupně. Nemusíte hned vyklízet celý šatník, vyměňovat staré oblečení za nové. To je zcela proti myšlence vědomého přístupu k módě. Snažte se ve svém šatníku najít co nejvíce věcí, které můžete dát do svého šatníku. Poté postupně nakupujte nové oblečení a analyzujte, jaké kusy oblečení chybí. Využijte akce v obchodech a výhodné ceny a jistě najdete opravdové skvosty.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru