Postupující model Obchodní akademie a Střední odborné školy generála F. Fajtla, Louny. Foto: Crest Communications Ostrava
Zajímavosti

Ústecký kraj – Obchodní akademie a Střední odborná škola gen. F. Fajtla, Louny se v českém národním finále soutěže Modelium 2024 probojovala do mezinárodního superfinálového kola. Spolu s lounskou školou postupují i školy z Kadaně, Kladna a Brna, která národní finálové kolo vyhrála.

Cenu zaměstnanců HSF System získala Střední průmyslová škola stavební Brno. Týmy z Česka se o celkové vítězství utkají s dalšími čtyřmi týmy ze Slovenska v mezinárodním superfinále. To se uskuteční 25. června v Ostravě ve Vile Grossmann. Soutěž Modelium pořádá mezinárodní stavební skupina HSF System patřící do holdingu PURPOSIA Group.

Postupující model Střední průmyslové školy stavební a Obchodní akademie Kadaň. Foto: Crest Communications Ostrava

Středoškolští stavaři a stavařky vytvářeli v letošním 16. ročníku soutěže modely z vlnité lepenky na téma „Plovoucí město“. Finálového kola se za Českou republiku účastnily školy z Kolína, Kadaně, Loun, Kladna a dvě školy z Brna. „Všechny modely finálového kola byly nápadité a kreativně pracovaly s udržitelnými řešeními," hodnotí letošní ročník Tomáš Hess, obchodní ředitel a člen představenstva stavební skupiny HSF System. „Každý model přinesl do soutěže něco jiného, originálního, bylo skvělé vidět, jak nad tématem studenti přemýšleli a kolik různých konceptů dokázali vymyslet."

Postupující model Střední průmyslové školy stavební a Obchodní akademie Kladno. Foto: Crest Communications Ostrava

Vítězný tým ze Střední školy polytechnické Brno, Jílová si odnáší cenu v hodnotě 15 000 Kč. Střední průmyslová škola stavební Brno, oceněná zaměstnanci HSF System, získala 7 500 Kč. Mezi čtyřmi týmy, které postupují do mezinárodního superfinále, je vítězná Střední škola polytechnická Brno, Jílová (tým: Jakub Chovanec a Vojtěch Dolejš), Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie Kadaň (tým: Eliška Ryzáková, Gabriela Hebká, Anežka Slámová a Julie Svobodová), Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie Kladno (tým: Viktor Hudeček, Matouš Hrubý, Adéla Hradiláková, Michael Pivoňka) a Obchodní akademie a Střední odborná škola gen. F. Fajtla, Louny (tým: Kamila Večerková, Natálie Mrázková, Tomáš Grundza a Vasil Fitsai).

Vítězný model Střední školy polytechnické Brno, Jílová. Foto: Crest Communications Ostrava

Čtyři nejlepší české školy se utkají se čtyřmi postupujícími ze slovenského národního kola v úterý 25. června ve Vile Grossmann v Ostravě. Na vítěze mezinárodního superfinále čeká odměna 25 000 Kč, druhý nejlepší tým si odnese 15 000 Kč a pro třetí je připraveno 10 000 Kč. Veřejnost prostřednictvím sociálních sítí soutěže Modelium také rozhodne svým hlasováním a udělí cenu v hodnotě 5 000 Kč.

Pořadatelem a generálním partnerem soutěže je stavební skupina HSF System. Hlavním partnerem soutěže je developerská skupina ANTRACIT. Produktovým partnerem je český Svaz výrobců vlnitých lepenek.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru