Diváci se mohou těšit na historickou rekonstrukci bitvy i rytíře. Foto: město Chomutov
Výlety

Chomutov – Městský park bude po celý víkend centrem Chomutovských slavností, které připomenou 385. výročí bitvy švédských oddílů v Chomutově.

„Přestože jde o velmi pohnuté události, těmito slavnostmi se neustále snažíme vzbudit v lidech zájem o historii města. Chomutov byl původně protestantské město. Po bitvě na Bílé hoře museli obyvatelé přijmout katolickou víru – vytrpěli si mnohé. Musím připomenout, že naše město bylo švédskými vojsky vypleněno hned pětkrát. K jedné z těchto událostí se váže pověst, že věžníka, který na přicházející vojska upozornil, pak z této věže shodili a ještě ho vhodili do studny," vyprávěl několik zajímavostí náměstek primátora Milan März.

Tyto události se každý rok při slavnostech lidem připomínají. „Nechystáme žádné zásadní změny, protože jde o zavedenou tradici, která se lidem líbí. Chomutovské slavnosti lákají každým rokem stále více lidí i z okolí. Někteří přijíždějí, aby si nakoupili u řemeslných stánků, jiní se těší na šermířská či ohňová show po setmění a hlavně ukázku bitvy," dodal Milan März. 

Stánkový prodej se každým rokem v parku rozrůstá, letos přijede cca 70 stánkařů. 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru