Litvínov dostal půl milionu korun. Je za to nová kamera na hoteláku i hipoterapie pro autisty
Kam putovaly peníze od United Energy? Třeba na podporu autistů. Foto: město Litvínov
Litvínov

Litvínov - Společnost United Energy je městu Litvínov již 15 let partnerem, kterého finančně podporuje. Nejinak tomu bylo i v předchozím roce. Částkou půl milionu korun se United Energy skrze město Litvínov rozhodla podporovat bezpečnost, sociální oblast, zdravotnictví, péči o mládež a aktivity pro volný čas obyvatel ve městě.

„Projekty vybíráme dle aktuálních potřeb především městské policie a společností řízených a zřízených městem, mezi něž patří např. naše školská zařízení. Shromážděné návrhy potom konzultujeme se společností United Energy, která rozhodne, jestli je výběr v souladu s jejich strategií. Jsem ráda, že si je United Energy vědoma své společenské odpovědnosti vůči regionu, v kterém působí, a já za její štědrou podporu děkuji a věřím, že podobných projektů v budoucnu bude přibývat,“ cení si spolupráce starostka Kamila Bláhová.

Peníze v roce 2020 byly rozděleny následovně: V rámci oblasti bezpečnosti získala Městská policie Litvínov 105 tisíc Kč na kamerový bod. Na „Hotelovém domě“ v Mostecké ulici 2050 byla již naprosto zastaralá kamera, proto strážníci pořídili kameru s nejnovější technologií a zbylá částka byla využita na rozšíření datového pole, aby bylo pořízené záznamy kam ukládat.

V oblasti vzdělávání byla věnována částka 100 tisíc korun Základní škole speciální a Praktické škole Litvínov v Šafaříkově ulici na pořízení interaktivní tabule, dále na hipoterapii žáků v „Autitřídě“ a na zakoupení 2 boxů pro autisty a 3 skříní do nově zřízených tříd. Částku 50 tisíc Kč získala Schola Humanitas. Finance využila na uhrazení energií v Centru bakalářských studií. To využívají nejen žáci této školy, ale také vysokoškolští studenti. Žáci ZŠ Litvínov-Hamr se dočkali interaktivní tabule za 140 tisíc Kč a děti z MŠ Gorkého se těší z výrobků díky keramické peci, na kterou školka získala 35 tisíc Kč.

Z kulturní sféry byla podpořena Citadela částkou 50 tisíc Kč v rámci akce „Adoptuj sedačku“.

Nechyběla ani podpora sociální oblasti a to v podobě 20 tisíc Kč pro místní organizaci Svazu tělesně postižených ČR z. s. Ta je využila na dopravu na výlety a společné rekondiční pobyty.

„Jako dlouholetý hlavní dodavatel tepla pro město a zároveň významný zaměstnavatel jsme nepochybně výraznou součástí tohoto regionu, který chceme i do budoucna podporovat. Naším cílem je, aby se lidé, kteří zde žijí, cítili bezpečně, žilo se jim zde dobře a neměli tendenci se stěhovat jinam. I proto je prioritou naší společnosti zejména podpora bezpečnosti, vzdělávání a volnočasových aktivit,“ zdůraznil Milan Boháček, generální ředitel společnosti United Energy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru