FOTO: Boj o lidský život na litvínovském náměstí!
Strážníci použili defibrilátor. Foto: MP Litvínov
Litvínov

Litvínov - Před parkovištěm na náměstí Míru v Litvínově dostal starší muž infarkt. První pomoc mu dávali svědci, kteří zavolali zdravotnickou záchrannou službu.

Dispečink záchranky vyzval městskou policii na výjezd k pacientovi s defibrilátorem před příjezdem záchranářů. Přítomná hlídka strážníků při svém příjezdu zjistila, že muž již promodrával, nereagovaly mu zorničky očí.

Připojili tedy muže k přístroji AED, který vyhodnotil, že je potřeba vyslat elektrický výboj. Pak pokračovali strážníci opět v resuscitaci, za pár minut je vystřídali jejich kolegové.

Za další minutu přijeli zdravotníci, přístroj AED opět vydal varování, že vysílá další výboj. Až v sanitě se zdravotníkům podařilo muže přivést k vědomí. Pacienta následně převezla sanita do nemocnice.

K záchraně muže použily hlídky přístroj AED

Po příjezdu v resuscitaci pokračovali záchranáři.

Posléze byl muž převezen do nemocnice.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru