Litvínovská knihovna se i v současné situaci zapojila do celonárodní akce Březen – měsíc čtenářů
Městská knihovna Litvínov. Foto: MKL
Litvínov

Litvínov - Do celonárodní akce Březen – měsíc čtenářů letos zasáhla pandemie. Knihovny mohou mít otevřena pouze výdejní okénka pro vracení a vyzvedávání předem objednaných knih. Výběr akcí pro čtenáře a návštěvníky knihovny se tak nese především v „online duchu“.

„V této nelehké době jsme se rozhodli naše čtenáře podpořit vlídnými slovy a pohlazením na duchu. Po celý měsíc březen tak budeme na našem facebookovém profilu uveřejňovat různé citáty a myšlenky povzbuzující mysl. A také tipy na prevenci a předcházení nemocí včetně doporučení na knihy. Navíc jsme se rozhodli vytvořit on-line zdravici čtenářům, abychom se alespoň tímto způsobem s nimi mohli potkat,“ vysvětlila úmysl knihovníků vedoucí oddělení pro dospělé. Avšak již od ledna 2021 se litvínovská knihovna pohybuje více v „online prostoru“. Pořádá tímto způsobem Univerzitu volného času a každý čtvrtek uveřejňuje krátkou přednášku na zajímavá témata s osobnostmi našeho regionu.

Všechny příspěvky jsou k dispozici na tomto odkazu. Na youtube kanálu knihovny přibydou v měsíci březnu také ukázky lekcí informačního vzdělávání pro žáky základních škol a pro čtenáře, kteří by si rádi zapůjčili e-knihu také stručný video návod, jak na to. Litvínovská knihovna dlouhodobě nabízí 4 výpůjčky elektronických knih měsíčně a v rámci akce Březen – měsíc čtenářů bude vyhlášen jejich nejpilnější čtenář za rok 2020. Knihovníci dětského oddělení připravili pro své čtenáře, kteří dlouhodobě nemohou trávit svůj volný čas se svými oblíbenými knihovníky, Svět Minecraftu. Zde se budou moci s knihovníky potkávat a zažívat spoustu dobrodružství na různá témata z dětských knih.

Možné zájemce tedy odkazujeme na webové stránky knihovny nebo facebookový profil, kde se dozvědí další podrobnosti: www.knihovna-litvinov.cz, https://www.facebook.com/knihovna.litvinov/.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru