Do školy nemohou, potkají se jinde. Na hřišti se sešly desítky dětí
Jedno z litvínovských dětských hřišť. Toto bylo ve čtvrtek prázdné. Foto: e-mostecko.cz
Litvínov

Litvínov - Chybějící sociální kontakt kvůli uzavřeným školám si děti a mládež vynahrazují společným trávením času venku. V současné epidemické situaci ale nejde o nejvhodnější aktivitu.

O jednom takovém případu z minulých dní informují strážníci litvínovské městské policie. Hezké počasí vylákalo děti na hřiště. Nešlo o žádnou malou účast, bez jakékoliv ochrany dýchacích cest spolu běhaly a sportovaly desítky dětí.

Strážníci proto museli poučit např. zhruba čtyřicet dětí na sportovním hřišti u 2. ZŠ a domluvit se SPORTaS, aby sportovní hřiště, která mají ve správě, byla propříště uzamčena. "Mladí si vůbec neuvědomují nebezpečí svého jednání, a že pokud nebudou nařízení dodržovat, situace se nezlepší a opatření bude nadále nutné opakovaně prodlužovat," uvedla k události městská policie.

Další den je neodradilo ani uzamčené hřiště, děti přelezly plot a strážníci je museli tentokrát z hřiště vykázat a opětovně jim situaci vysvětlit.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru