PRÁVĚ TEĎ: Litvínov povede potřetí starostka Kamila Bláhová. Třetina zastupitelů je jiná, než vzešli z voleb
Starostka Kamila Bláhová bezprostředně po svém zvolení. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – Litvínovští zastupitelé v pátek odpoledne zvolili na ustavujícím zasedání nové vedení města. Starostkou je Kamila Bláhová (ANO). V čele litvínovské radnice nyní bude třetí volební období. To se v novodobé historii Litvínova žádnému starostovi zatím nepovedlo. Sedm zastupitelů se před ustavujícím zasedáním vzdalo mandátu, jejich místa mají náhradníci.

„Udělám vše pro to, aby se nám v Litvínově dobře žilo,“ byla první slova Kamily Bláhové po svém zvolení. Prvním místostarostou se stal Karel Rosenbaum (ANO) a druhou místostarostkou Květuše Hellmichová (SNK ED).

Květuše Hellmichová původně nebyla mezi zvolenými zastupiteli. „Naše hnutí SNK ED už při sestavování kandidátky bralo v potaz naše pracovní vytížení, proto i pořadí jednotlivých kandidátů tomu odpovídalo. Umístěním Květy Hellmichové na prvním místě kandidátní listiny jsme jasně deklarovali, kdo je za nás nominantem na uvolněnou pozici na radnici města Litvínova,“ uvedl Jiří Šlégr a Petr Myšák ve společném prohlášení. „V rámci povolebních vyjednávání se nám podařilo prosadit do koaliční smlouvy většinu bodů našeho volebního programu a zároveň jsme získali mandát místostarosty. Pokud bychom nezískali uvolněný post na radnici, nebyl by důvod, abychom se vzdali mandátu a práce v zastupitelstvu. Ani jednomu z nás dvou naše současné pracovní vytížení a povinnosti neumožňují vykonávat funkci místostarosty. Proto postupujeme náš mandát naší volební lídryni Květě Hellmichové,“ dodali odstoupivší zastupitelé.

Nebyli jediní, kteří rezignovali za svoji pozici zastupitelů. Ze 23 městských poslanců se jich mandátu vzdala téměř třetina – sedm politiků, kterým lidé dali hlasy a kteří funkci vykonávat nakonec nebudou.

V sedmičlenné radě obsadí hnutí ANO pět míst, SNK ED a KSČM po jednom místě. Dalšími členy rady byli zvoleni Roman Ziegler, Jiří Fedoriška, Petra Troníčková (všichni ANO) a Rostislav Šíma (KSČM).

Všichni členové rady, kromě starostky a místostarostů, budou pracovat v radě jako neuvolnění.

Hnutí ANO získalo do gesce finance, interní audit, systémové řízení, regionální rozvoj a investice, nakládání s majetkem a životní prostředí, SNK ED pak sociální věci a školství.

V třiadvacetičlenném zastupitelstvu bude mít koalice většinu 12 hlasů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru