Po dvou desetiletích oživili vesnický fotbal. V Louce u Litvínova se v sobotu odehraje první zápas
Pořízení nových dresů vyšlo na desítky tisíc korun. Pomohli sponzoři a v Louce u Litvínova tak může fotbal opět žít. Foto: jip
Litvínov

Louka u Litvínova – Téměř u každé vísky v Česku je nějaký plácek, kde si lze "čutat merunou", každá větší vesnice se může chlubit regulérním hřištěm. Nejnižší soutěž – okresní přebor – dokáže přinést obrovské emoce a je oblíbeným tématem v hospodách. O tohle byla od přelomu století ochuzena Louka u Litvínova. To se však změnilo. Jako fénix z popela povstal místní tým. V sobotu vyběhne na obnovený pažit s běloskvoucími čárami a novými střídačkami.

V novém týmu se velice často objevuje jméno Hrubý. Vyskytuje se zde hned pětkrát. „Oslovili mě ke konci roku dva bratři, zda bych jim pomohl to rozjet. Jeden je trenér, druhý asistent. Jako hráči pak v týmu působí další tři bratři, tedy synové jednoho z nich," přidává k povídání o obnovení louckého fotbalu jednu perličku vedoucí mužstva a zároveň obecní zastupitel Václav Laštovka.

Shánění hráčů zajistil Luboš Hrubý. „Utvořil skupinu. Jakmile se přihlásil jeden, začali se přidávat další jejich kamarádi a takto jsme získali poměrně široký kádr, ze kterého jsme mohli i vybírat, koho nakonec zaregistrujeme. Tým trénuje dvakrát týdně, teď od zahájení sezóny i třikrát," dodává vedoucí družstva. Věk hráčů se pohybuje od 22 do 43 let.

 

IMG 20230817 162330

Střídačky pro mužstva ještě voní novotou. Foto: jip

V květnu už se mohl pochlubit registrací u Fotbalové asociace ČR. To už ale fotbalistům pomáhali větší i menší sponzoři, někdo dodal materiál na opravu hřiště, další přiložil ruku k dílu, jiní poskytli peníze. Výsledkem je na zítra perfektně připravené hřiště, nové střídačky, které v týdnu ještě byly obehnané páskou s nápisem zákaz vstupu. Ne všechny sedačky pro diváky kolem hřiště se stihly nainstalovat. Nevadí, klub věří, že na první domácí zápas přijdou místní své hráče povzbudit, i když se v sousedním Litvínově hraje hokejové utkání hvězd a na druhé straně v Oseku je oblíbená pouť. Počasí slibuje, že bude pořádné vedro. „Jsme na to připraveni, bude pivo i limo a občerstvení. Vstupné bude dobrovolné, hodně lidí mi slíbilo, že přijde," těší se Laštovka. Zahájení slavnostní akce je naplánováno na 14.30 hodin.

S novým kádrem se na hřišti před začátkem utkání setkají i někteří bývalí hráči. Klub má připravenou také nástěnku s historickými fotografiemi. Zaujme na nich například družstvo žen. „To bylo tehdy takové sranda utkání. Připravujeme jej na září také, kdy si proti týmu zahrají místní ženy. A od podzimu chceme začít trénovat i malé kluky," přednáší další plány místního fotbalového oddílu TJ Baník Louka u Litvínova Václav Laštovka.

 

IMG 20230817 161800

Dobové fotografie dodali místní. Foto: jip

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru