Na zhlédnutí výstavy, která má vernisáž dnes v litvínovském zámku, mají návštěvníci jen jeden den
Výstava Babí léto se vrací do Litvínova, tentokrát do zámeckých prostor. Foto: Dáša Wohanková
Litvínov

Litvínov – Hned dvě nové výstavy dnes odpoledne představí litvínovský zámek Valdštejnů. Návštěvníci se mohou těšit na obnovení tradice z původních výstavních prostor, které se nacházely v Radničním sklípku.

Vernisáž začíná ve čtvrtek v 17 hodin. „Babí léto 5 je výstava šikovných žen z Litvínovska, která má dlouholetou tradici již z Radničního sklípku. Ve výstavních síních zámku Valdštejnů jsme ji připravili poprvé, a to i s jednou perličkou. Mezi nadané ženy jsme totiž zařadili i Romana Kubece a jeho kreslený humor. Návštěvníci se mohou těšit na širokou a různorodou škálu výrobků od keramiky, porcelánu přes obrazy i nádherné dětské loutky," představuje obsah první výstavy pracovnice propagace města Dáša Wohanková. Pokud by se některá díla návštěvníkům zalíbila natolik, že by je chtěli domů, mohou se zájemci obrátit právě na průvodkyně, které by zprostředkovaly kontakt na dotyčného výtvarníka. Tato výstava bude ke zhlédnutí do 5. října. 

 

IMG 20230814 WA0026

 

Naopak jen jeden den, dnešní vernisáž nepočítaje, mají návštěvníci k prohlédnutí výstavy Rozmarné patchworkové léto 6, která je taktéž pro zámek Valdštejnů tradiční. Opět budou k vidění polštáře a deky, které vyrábějí šikovné litvínovské patchworkářky. Třešničkou na dortu je ukázka dek pro osvojované děti, které je dostanou jako dárek při příchodu do nové rodiny s přáním krásného dětství. Proto po výstavě tyto deky převezme odbor sociálních věcí a školství, který je bude předávat pěstounům a adoptivním rodičům.

 

IMG 20230817 WA0001

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru