Cestující čeká velká změna, některé zastávky dostanou nová jména
V Žižkově ulici už dávno Technické služby města Litvínova nesídlí. Označení je tak zmatečné. Foto: jip
Litvínov

Litvínov – Některé zastávky městské hromadné dopravy svým názvem neodpovídají aktuální situaci. Dlouhodobě na to upozorňují občané, proto se dopravní podnik rozhodl ve spolupráci s městem staré názvy vyměnit za odpovídající. 

 

Návrh radním předložil Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova. Některé ze zastaralých názvů odkazuje na podniky, které již neexistují, přestěhovaly se nebo změnily název. Často se poukazuje například na zastávku v Žižkově ulici, kde se nachází tramvajová zastávka Technické služby. Ty však již několik let sídlí jinde.

Do budoucna by měly nové názvy znít následovně:
- namísto zastávky Litvínov, U dílen bude nový název zastávky znít Litvínov, Vrchlického podle přilehlé ulice;
- zastávka Litvínov, Technické služby se nově bude jmenovat Litvínov, Emy Destinové dle přilehlé příčné ulice;
- nový název pro zastávku Litvínov, obchodní dům bude Litvínov, 9. května dle ulice, kde se tato zastávka nachází a
- zastávka Litvínov, Báňské stavby bude přejmenována na Litvínov, V Dolíku. 

„Dopravní podnik svým návrhem reaguje na současnou situaci a my jako Rada města jsme na tuto logiku přistoupili. Chtěli jsme původně zachovat jednotný princip, kdy budou zastávky nést název podle ulice, ve které se nachází. U některých zastávek ale nelze tomuto požadavku vyhovět, neboť např. v Žižkově ulici jsou zastávky dvě, a proto je nutno je odlišit. Proto již zavedená zastávka Stadion a nově zastávka Emy Destinové. Změnou názvu zřejmě projde ještě zastávka Chemopetrol, ale tady je záležitost ještě v jednání, protože zde zastavují také linky krajské dopravy, a proto je pro změnu názvu nutné získat souhlas Ústeckého kraje," podotknul místostarosta Karel Rosenbaum.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru