Dračí doupě, vaření, logopedie i tvoření pro nejmenší. Středisko volného času Smajlík nabízí téměř 20 kroužků
Pokračují také oblíbené Dílničky v ZŠ Ruská, kde se dívky věnují nejen šití, ale i práci s keramikou. Pro kluky je určen kroužek Zkus to! Jde o práci hlavně se dřevem. Foto: SVČ Smajlík
Litvínov

Litvínov – Centrum volnočasových aktivit, které v Litvínově vzniklo po přeměně z Technického klubu, nabízí ve svých kroužcích stále ještě řadu volných míst. Některé nabízí i v Hoře Svaté Kateřiny.


Je libo tvoření s nejmenšími dětmi, veselou angličtinu, nebo deskové hry, kterým propadli hlavně středoškoláci? To všechno je v aktuální nabídce. „Momentálně máme vypsáno 18 kroužků, o konání některých ještě jednáme,“ potvrdil vedoucí střediska volného času Michal Tarant.

Některé, jako Malý cukrář, při kterém se přihlášené děti budou scházet v ZŠ speciální a praktická v Šafaříkově ulici, jsou už plně obsazeny. Volné místo už také není v centru Lesánek, kde se budou scházet s lektory nejmenší děti (ve věku do 4 let) s rodiči – jde o dva turnusy kroužku Hrajeme si a tvoříme.

Poslední dvě volná místa hlásí také jeden z nejoblíbenějších kroužků, který fungoval už v rámci Technického klubu, a to Ajťáček, tedy kroužek zaměřený na práci s IT technikou. „Podařilo se nám úspěšně oslovit nového lektora a kroužek tak může v pokračovat,“ pochvaluje si Michal Tarant. Také kroužek pro starší děti a hlavně středoškoláky, Dračí doupě, hlásí poslední tři volná místa. „Tato hra je určena pro zájemce až do věku 20 let, zde skutečně cílíme na středoškoláky. Zvláště studenti Scholy Humanitas projevili zájem,“ potvrzuje Michal Tarant.

Tato skupina však zdaleka nepatří k té nejstarší. SVČ Smajlík se pokouší oslovit i seniory v rámci kroužku Důchodníček. Senioři by se scházeli každou středu od 9.30 do 11 hod. při výtvarné činnosti v Centru bakalářských studií (vedle plavecké haly).
„Chtěla bych také upozornit na kroužek Malý turista pro děti do 15 let. Lektorka počítá vždy jednou měsíčně s celodenním výletem. Celou náplň kroužku má nádherně vypracovanou včetně varianty, když je ošklivé počasí. Děti se v jeho rámci naučí mnoho činností, které se jim budou hodit po celý život,“ podotýká pedagožka volnočasových kroužků Lucie Stehlíková.

Kompletní nabídku kroužků najdete ZDE. Můžete je filtrovat podle věku, dne i místa konání. Některé kroužky, jako například angličtina, angličtina pro dospělé a logopedie se budou konat v Hoře Svaté Kateřiny. „Máme pět pracovišť, kde se kroužky odehrávají – Kromě Centra bakalářských studií a centra Lesánek, kde se konaly kroužky původního Technického klubu, je to ještě již zmíněná ZŠ Speciální a praktická, ZŠ Ruská a ZŠ Hora Svaté Kateřiny,“ potvrzuje Michal Tarant.

SVČ Smajlík Litvínov je zařazen pod Scholu Humanitas, jejímž zřizovatelem je město Litvínov. Nově pod SVČ Smajlík spadá i centrum ekologické výchovy VIANA. „Letos chceme rozšířit naši nabídku programů. Tradiční exkurze a expedice budou pokračovat, na říjen ale nově připravujeme Voda Filmfest, což bude čtrnáctidenní akce plná různých programů a besed. Určena je pro publiku od školek až po seniory,“ prozradil Michal Tarant. Okamžitě také byly rozebrány termíny na deset třídenních vzdělávacích pobytů pro školy na Lesné.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru