Ocenění pro nejlepšího zaměstnavatele v Evropě. Zdroj: ORLEN Unipetrol
Litvínov

Litvínov – Rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol, která je jediným tuzemským zpracovatelem ropy, získala prestižní celosvětové ocenění Top zaměstnavatel, čímž se již opětovně zařadila mezi nejlepší zaměstnavatele v Evropě v roce 2024.

Mezinárodní certifikát ukazuje, že se společnost dlouhodobě rozvíjí a kultivuje trh práce prostřednictvím vynikající péče o zaměstnance a dbá na zabezpečení jejich osobního i kariérního rozvoje. Skupina ORLEN Unipetrol se na přední místa podobných soutěžích a žebříčcích v České republice umisťuje dlouhodobě. V loňském roce získal ORLEN Unipetrol titul nejlepší zaměstnavatel roku 2023 na celostátní i regionální úrovni a při anketě mezi studenty Ústeckého kraje získal největší počet hlasů při otázce, kde by chtěli pracovat po škole.

„V posledním roce jsme podnikli kroky ke zvýšení spokojenosti a angažovanosti našich zaměstnanců. V reakci na jejich potřeby jsme mimo jiné provedli komplexní aktivity týkající se komunikace strategie skupiny, nefinančního odměňování a rozvoje empatického vedení. Zaměřili jsme se na prohloubení smyslu pro cílevědomost a motivaci našich zaměstnanců, posílení odpovědnosti za výsledky v týmech a zvýšení kvality a efektivity spolupráce v rámci společnosti. Certifikáty, které získáváme, včetně Top Employers, potvrzují jedinečnost a atraktivitu skupiny ORLEN Unipetrol na trhu práce v České republice,“ říká Tomasz Wiatrak, generální ředitel a předseda představenstva společnosti ORLEN Unipetrol.

Program Top Employers Institute uděluje certifikáty společnostem na základě účasti a výsledků průzkumu nejlepších postupů v oblasti lidských zdrojů. Tento průzkum zahrnuje celkem šest oblastí tvořených z 20 témat. Patří mezi ně strategie v oblasti lidských zdrojů, pracovní prostředí, získávání talentů, vzdělávání, rozmanitost, rovnost a začlenění nebo dobré životní podmínky.

Top Employers Institute byl založen před více než 30 lety a je celosvětovou autoritou v oblasti uznávání vynikajících výsledků v oblasti lidské praxe. Institut pomáhá tyto postupy urychlovat a obohacovat tak trh práce. Prostřednictvím certifikačního programu Top Employers Institute mohou zúčastněné společnosti získat validaci, certifikaci a uznání jako nejlepší zaměstnavatel. Tyto certifikované společnosti pozitivně ovlivňují životy více než 9,5 milionu zaměstnanců po celém světě.

Letos je to již třináctý rok v řadě, kdy byl ORLEN oceněn jako jeden z nejlepších zaměstnavatelů v Polsku a získal certifikát Top Employer Polska. Společnost zároveň obsadila 4. místo v programu TE2024 Polska, založeném na globální metodice hodnocení Top Employers Institute. Do prestižní skupiny nejlepších zaměstnavatelů patří ze skupiny ORLEN také společnost ANWIL.

Skupina ORLEN Unipetrol je úspěšná v žebříčcích a soutěžích z personální oblasti dlouhodobě. V minulém roce skupina získala celostátní ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku, které je součástí výročních cen Klubu zaměstnavatelů. Skupina si loni také polepšila v umístění při obhájení prvního místa v kategorii nejlepší zaměstnavatel Ústeckého kraje. Nadstandardní je také zájem o zaměstnání ve společnosti. Studenti Ústeckého kraje již potřetí označili ORLEN Unipetrol jako nejatraktivnějšího zaměstnavatele při dotazníkovém šetření, kterého se zúčastnilo více než 5000 středoškoláků a vysokoškoláků.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru