Desková hra Králíkovství má ojedinělý systém. Zdroj: Albi.cz
Litvínov

Litvínov – Máte rádi deskové hry a chcete poznat další? V sobotu pořádá Městská knihovna Litvínov turnaj v Králíkovství. Turnaj je otevřen od 11 do 17 hodin. Jde o hru  pro 2 až 4 hráče s jednoduchými pravidly, ale překvapivou strategickou hloubkou.

Každý hráč se promění v králičího šlechtice a bude pro svého krále dobývat území. „Tato hra je velice zajímavá svým systémem. Je totiž kombinací draftování karet, kdy hráči posouvají karty mezi sebe, a souřadnicovým systémem. Určování polohy systémem souřadnic má v Česku málokterá hra a to ji dělá výjimečnou," vysvětluje knihovnice Karolína Stráníková, která turnaj v knihovna pořádá.

Pro lepší představu o hře se můžete podívat na videonávod, který připravila společnost Albi.

Startovné činí 50 Kč, čtenáři knihovny platí 30 Kč. Turnaj je podpořen cenami od Albi a herními sadami od Rotaract Most. „Hrát se začne přesně v 11 hodin. Odehraje se první kolo, pak bude pauza na oběd a pak se budou hrát další dvě kola. Po nich bude následovat vyhlášení výsledků," doplnila Karolína Stráníková. Účastníci turnaje tak mají o zábavu postaráno až do 17 hodin.

Knihovna se hraní deskových her věnuje každý čtvrtek. Její fond je opravdu obsáhlý a stále se jej knihovníci snaží rozšiřovat o nové hry. U některých her se čtenáři knihovny dokonce účastní republikových soutěží. Deskoherní čtvrtky jsou určeny i pro dospělé.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru