Takto slavného kytaristu zachytila Brigitte Mistelbacher. Zdroj: FB Neil Zaza
Litvínov

Litvínov – Až do severočeského Litvínova zavedlo koncertní turné amerického kytaristu Neila Zazu.  Amerického krále světového melodického rocku své generace bude doprovázet Walter Cerasani na basu a Enrico Cianciusi na bicí.

Kytaristova vystoupení s vlastní kapelou jsou příslibem k nevšednímu zážitku setkat se s brilantní kytarovou technikou z bezprostřední blízkosti a mimo to je Zaza sám, znám jako velký pohodář. Koncert začíná v hudebním klubu Attic Litvínov ve 20 hodin, klub se otevírá o hodinu dříve.

Pokud není na svém vlastním turné, doprovází při koncertech například takové legendy jsou Steve Vai nebo Joe Satriani. Metalová část rockové veřejnosti si ho také pamatuje jako člena skupiny Firehouse.

Neil Zaza začal hrát na kytaru v deseti letech a studoval klasickou kytaru na University of Akron. Svou první výraznější skupinu pojmenovanou ZAZA založil v roce 1987, brzy se proslavil ve Spojených státech. Po jejím rozpadu odstartoval vlastní sólovou kariéru. Prvním počinem bylo debutové album „Two Hands, One Heart“ z roku 1992 a je dodnes kritiky vysoce ceněno, zejména svou kombinací klasického a moderního kytarového soundu. Hned v následujícím roce vydává „Thrills & Chills“ a kritika opět nešetřila chválou. V témže roce se objevil jako hostující kytarista s Hartford Symphony Orchestra, s kterým odehrál dnes již klasická představení jako 1492 nebo West Side Story. V roce 1997 vychází Zazovo třetí sólové album „Sing“ na kterém je také obsažen jeho největší hit – „I´m Alright“.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru