Daniel Škvor se zapojil do tréninku mezibořských zápasníků. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Meziboří - Trénink mladých zápasníků z oddílu v Meziboří byl tentokrát trochu jiný. Zavítal mezi ně český profesionální MMA zápasník Daniel Škvor. Z návštěvy a společného trénování byl nadšený jak Dee Dee, jak se mistrovi bojových umění v Oktagonu přezdívá, tak děti a mladí z mezibořského oddílu.

„Musím říct, že mě to opravdu příjemně překvapilo, více než jsem čekal. Všechny děti tady působí, že tady opravdu chtějí být, což tak není vždycky ve sportovních oddílech,“ říká Daniel Škvor.

Oddíl v Meziboří je smíšený, trénuje se dvakrát týdně a najdete tu děti od pěti let po mladé šestnácti, sedmnáctileté zápasníky. „Je to práce, kterou musíte dělat ze srdce. Nikdo za to nic nemá, nikdo vám nic nedá, takže se snažíme najít kompromis, jak bavit malé a aby si zatrénovali i ti velcí. Snad se nám to daří, protože oddíl roste, je veliký,“ dodává Zdeněk Herink, trenér oddílu Zápasu řeko-římského TJ Baník Meziboří.

Dan se zapojil do tréninku, předával své zkušenosti z MMA a naopak se rád přiučil něco ze zápasu. „Má to určitě společné základy, tvrdé jádro. Spousta chvatů, které jsou v MMA, jsou převzaté a pramení ze zápasu. A zápas je jeden z nejstarších sportů vůbec. A hlavně je to super pro rozvoj dětí. Je to parádní všestranný sport,“ dodává Dan, mistr bojových umění.

Trenér Zdeněk Herink ocenil, že za dětmi z oddílu hvězda Oktagonu přijela: „Pro ty děti je to krásný den, který jim někdo věnoval, někdo dospělý, někdo jiný, než jsme my trenéři, a projevil o ně zájem. Takže jim to dá hrozně moc a myslím, že to v nich dlouho zůstane.“

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru