V Janově je i po několika demolicích stále řada prázdných domů, které lákají bezdomovce. Foto: jip
Litvínov

Litvínov – Tři noci po sobě viděli svědci ženu s dvěma malými dětmi, dvouletým chlapcem a kojencem v prázdném domě v Albrechtické ulici v Litvínově-Janově. Hlídka městské policie proto spolu s pracovnicemi sociálního odboru vyjela na kontrolu domu. Strážníci na místě zjistili, že v prázdném domě mezi odpadky přebývá několik dospělých lidí a s nimi dvě malé děti.

V jedné místnosti si skvoteři dokonce rozdělali oheň. „Všechny dospělé osoby strážníci z domu vykázali. Sociální pracovníci pak děti matce bez domova odebrali," uvedla Městská policie Litvínov.

Strážníci městské policie Litvínov řeší dennodenně problémy s bezdomovci v celém městě. „Muže, který neměl kde bydlet a přespával v parku u zámku Valdštejnů, strážníci probudili a nabídli mu na přespání v azylové místnosti. Tři bezdomovci hlučeli, opíjeli se a dělali nepořádek pod okny bytového domu v Mostecké ulici. Strážníci jim nařídili místo uklidit a opustit," dávají příklady strážníci ze zápisů jejich činnosti z posledních dnů.

Nejen dospělé, ale i děti v Janově nelákají jen prázdné panelové domy, ale i jiné, na první pohled opuštěné nemovitosti. Na partu dětí, které si hrály na zahradě sousedního domu, upozornil strážníky všímavý soused. Dům vedle byl po smrti majitele prázdný. Před příjezdem hlídky se děti dokonce snažily dostat do domu. Strážníci jim domluvili a z cizí zahrady je vykázali.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru