NAPSALI JSTE NÁM: Z Tylovy ulice se stala další sídlištní holá ulice
Kácení v Tylově ulici. Foto: Jiří Samoš
Litvínov

Litvínov - Kácení stromů v Tylově ulici v ochranném pásmu horkovodu vyvolalo v Litvínově značné emoce. I když mají jeho provozovatelé na podobné kácení zákonný nárok, lidé na sídlišti se se zmizením vzrostlé vegetace jen těžko smiřují. Přinášíme jeden z dopisů, které přišly na adresu naší redakce.

"Velice děkuji za obyvatele Tylovy ulice za opakované zkulturnění ulice! Děkuji za ochotu hovořit s obyvateli, kteří zde žijí! Děkuji za to, že jediné litvínovské panelové sídliště, které je bez sociálních problémů a narkomanů, je zvelebeno odlesněním!

Sídliště Pod Lesem, konkrétně horní úsek Tylovy ulice, bylo vystavěno v 2. pol. 70. let. Jak název napovídá, skutečně se nachází pod lesem, který je na k.ú. Meziboří a je permanentně těžen. Sídliště je poměrně malé, Tylova ulice není frekventovaná. Ve středu sídliště je podivný areál býv. polikliniky... Nejsou zde žádné sociální nepokoje, nejbližší problém s narkomany je jen na blízkém Studničním vrchu, kde jsem několikrát narazil na injekční jehly. Na Litvínov pohoda...

Je to vlastně mé rodiště. Sem jsem byl přivezen z porodnice a zde jsem vyrůstal. A tak jsem viděl, že z Litvínova se stává město hrůzy (a to nemluvím jen o Janovu, ale i o centru města), ale naše ulice byla vždy pěkná a klidná. Myslím, že po Osadě a horských částech se jedná o vyhledávanou lokalitu k bydlení v Litvínově. Bytové domy byly obklopeny zelení, a to je také jeden z faktorů kvality života. Tento faktor dnešním dnem zmizel. Z Tylovy ulice se stala další sídlištní holá ulice.

Chápu, že je potřeba opravy teplovodu (od jeho výstavby v 70. letech?), vím, že existuje ochranné pásmo. Je ale nutné nediskutovat s dotčenými obyvateli? Ano, v Tylově ulici bydlí lidé, proto se tam onen teplovod zřejmě vede. Nejsou zde žádné výrobní, nebo komerční objekty! Uvědomujete si, že celá struktura ulice je nyní nenávratně zlikvidována?! Chápu, že se někdy musí pokácet strom, ale téměř veškerá zeleň v ulici? Neexistují snad kompromisy a hlavně diskuze s obyvateli???

Nezbývá mi jen sarkasticky poděkovat a doufat v další brzké vykácení a vyasfaltování volných ploch!

Děkuji,

Mgr. Miloš Miličevič

Proč se v Tylově ulici kácí? Vysvětlení zde

{article 22325}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru